Bazen „Banjica” u Knjaževcu otvoren za posetioce

Bazen „Banjica” u Knjaževcu otvoren za posetioce

Najposećenije kupalište tokom vrelih letnjih dana u Knjaževcu, bazen „Banjica”, otvoren je za posetioce. Omiljena destinacija Knjaževčana, ali i kupača iz susednih opština, beleži odličnu posećenost. Prošle godine, ukupno je prodato 38.000 karata.

„Sezona je počela 1. juna, za razliku od ranijih godina kada smo kretali već u maju mesecu – ove godine sa zakašnjenjem, iz poznatih razloga. U kontinuitetu smo imali loše vreme do pre neki dan. Imali smo i opasnost od izlivanja Timoka, od podzemnih voda, ali sve je to iza nas. Uspešno smo to prebrodili, a bazen je apsolutno ispravan, čist i spreman da dočeka goste i nadamo se jednoj uspešnoj i lepoj sezoni”, kaže Vladan Mitić, direktor Agencije za razvoj opštine Knjaževac.

Posetiocima je na raspolaganju olimpijski bazen, mini akva park, kafić, kao i sportski sadržaji idealni za boravak na bazenu.

Škola plivanja počeće 30. juna. Biće oformljene tri grupe sa sto polaznika, a cena je 2.900 dinara za deset dana obuke. Takođe, na bazenu „Banjica” biće organizovano i noćno kupanje u toku jula meseca. Agencija za razvoj opštine Knjaževac DOO u ogranku SRC „Banjica” – bazen, osim dnevnih karata, u ponudi ima i sezonske karte po ceni od 4.500 dinara, koja obuhvata 30 kupanja, što je ušteda od 1.500 dinara, ako kupujete dnevne karte čija je cena 200 dinara.

Sezonska karta može se koristiti tokom letnje sezone i dok god se ne iskoriste svih 30 kupanja. Plaćanje sezonskih karata je moguće u 3 mesečne rate preko administrativne zabrane, poručuju iz Agencije za razvoj opštine Knjaževac.

Za decu do sedam godina ulaz je besplatan, kao i obolelima od MS-a. Za decu sa oštećenjem kičme rehabilitacija je besplatna, kao i za davaoce krvi i vukovce završnih razreda. Cena ležaljki i suncobrana je simbolična i ista je kao i prethodne godine i iznosi 100 i 150 dinara.

Kompleks bazena čine otvoreni olimpijski bazen, sa termalnom vodom koja se snabdeva iz izvora Rgoška Banjica, a tu je i zgrada sa svlačionicama, garderobom, bifeom, baštom sa 120 mesta, parking prostor, tereni za sportove kao što su odbojka na pesku, košarka i mali fudbal.

Prethodni članci