Biće održan 17. „Đurđevdanski sabor“ u Gamzigradu

U Gamzigradu kod Zaječara će 12. maja biti održan 17. „Đurđevdanski sabor“, manifestacija koja neguje tradicionalno stvaralaštvo.

Program počinje u 10 časova turnirom u malom fudbalu, u 13 časova dečja likovna kolonija, od 14 časova prezentacija i degustacija tradicionalnih jela i rukotvorina u kojoj po prvi put učestvuje i udruženje žena iz Malog Izvora i takmičenje u kuvanju jagnjeće čorbe.

Prikaz običaja „Promuž ovaca“ predviđen je za 17 časova, defile kulturno umetničkih društava u 17 i 30, a kulturno – umetnički program u 18 časova.

Učestvuju: KUD “ Romulijana“ Gamzigrad, KUD „Zoran Gajić“ Rgotina, KUD „Stojan Nikolić – Čile“ Veliki Izvor, KUD „Dubočane“ iz Dubočana, KUD „Šljivar“ iz Šljivara.

Tokom programa predviđen je izbor najlepše pastirice „Đurđevdanskog sabora“ kao i proglašenje pobednika u kuvanju jagnjeće čorbe.

Organizator manifestacije je Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine – Centar za kulturu „Zoran Radmilović“ u saradnji sa Turističkom organizacijom grada Zaječara i Mesnom zajednicom Gamzigrad, a pokrovitelj je grad Zaječar.

Prethodni članci