Bogiša Stojiljković Soća novi trener OFK Bora 1919

Viši trener fudbala sa UEFA „A“ licencom i dugogodišnji instruktor fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije za zaječarski okrug Bogiša Stojiljković Soća novi je Šef stručnog štaba OFK Bora 1919, člana zone Istok, koji u predstojećoj sezoni sa mladim, ali iskusnim i školovanim fudbalerima, ima pobedničke, srpskoligaške ambicije. Stojiljkoviću će u radu pomagati Dragan Ivanov, bivši as borskih „rudara“, a dosadašnji strateg Marko Terzić ostaje u klubu i verovatno će raditi sa mlađim selekcijama. Početak priprema za novu sezonu zakazane su za ponedeljak 11. jula. Ambicije su pobedničke jer OFK Bor ima sve uslove da od narednog leta zapleše na srpskoligaškoj pozornici. Predsednik kluba Dragan Janošević sa novim članovima Upravnog odbora, najavio je rekonstrukciju stadiona u celini, kako bi klub u svakom pogledu i na vreme stvorio srpskoligaške uslove.

– Drago mi je što sam se posle kraće pauze ponovo vratio fudbalu, mojoj velikoj ljubavi i životnom opredeljenju. Želim da svojim bogatim trenerskim iskustvom pomognem mladom sastavu OFK Bora, iz grada bakra i zlata, da kvalitetnim partijama na terenu i pobedama prvi preseču pobedničku vrpcu i da od narednog leta ponovo zaigraju na srpskoligaškoj pozornici. U kratkim crtama sam se dogovorio sa čelnicima borskih „rudara“ sa slavnom tradicijom, još u staroj Jugoslaviji, kada je Bor bio član elitnog ranga takmičenja i finalista Kupa Maršala Tita. Video sam da je atmosfera u klubu i oko kluba i uveren sam da će već od narednog leta zaigrati na srpskoligaškom Istoku – uveren je iskusni trener Bogiša Stojiljković Soća.

FK Timok sezona 1989/1990

Bogiša Stojiljković je rođen 6. maja 1961. godine u Vlasotincu a trenutno živi u Zaječaru. Fudbalsku karijeru počeo je u pionirima FK Vlasina iz Vlasotinca a igrao je za sve selekcije do 1979. godine. U sezoni 1979/80 igrao je za FK Jedinstvo Šišava u Niškoj zoni kao senior. U sezoni 1981/82. branio je boje niške Sloge (današnji Car Konstantin) tadašnjeg člana Niške zone. 1982. godine kao veliko pojačanje prešao je u FK Kristal iz Zaječara za koji je igrao do 1990. godine, u Srpskoj i Međurepubličkoj ligi sa klubovima iz Makedonije i Kosova i Metohije. Za Timok je igrao u sezoni 1990/1991 a nakon toga za FK Kablovi, Putevi, BSK Bogovina i Železničar iz Zaječara sve do 1993. godine kada prestaje sa aktivnim igranjem fudbala.

Instruktorska služba FSRIS

Trenersku karijeru počeo je u FK Timok 1993. godine gde je trenirao pionire, kadete i omladince. Od 1995. do 1998. trenirao je pionire, omladince i seniore FK Kablovi iz Zaječara. Tokom 1994. i 1995. godine uključen je u instruktorski rad kao trener selekcije FS Regiona Istočne Srbije. Od 1996. do danas aktivno je uključen u sve programske aktivnosti FSRIS, FSS i FSJ (FSSCG), kao trener i instruktor.

Bogiša Stojiljković, trener FK Timok 2005. god. i koordinator mlađih kategorija

Tokom trenerske karijere pod njegovim nadzorom u omladinskim i seniorskim ekipama trenirali su igrači kao što su: Ivica Jovanović (OFK Beograd, Trayal, Timočanin…), Nikola Popović (Metalac, Mladost GAT), Nebojša i Nenad Marinković (Partizan), Miloš Milojević Cokna (pomoćni trener Crvena Zvezda, Malme…)

Prethodni članci