Boljevac deo projekta „Mogućnosti za razvoj seoskog turizma na području Zaječarskog okruga“

Boljevac deo projekta „Mogućnosti za razvoj seoskog turizma na području Zaječarskog okruga“

„Mogućnosti za razvoj seoskog turizma na području Zaječarskog okruga“ naziv je projekta koji realizuje Turistička organizacija Boljevac i lokalna samouprava, u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom „Agroznanje“ iz Zaječara.

Cilj projekta je unapređenje i podsticaj razvoja seoskog turizma, Na području opštine Boljevac je registrovano 27 domaćinstava za ruralni turizam. Iz Turističke organizacije Boljevac ističu da je u ovim objektima prošle godine zabeleženo oko 15 hiljada noćenja.

„Rast broja turističkih domaćinstava pokazuje da je turizam u Boljevcu u razvoju. Prvo turističko domaćinstvo registrovano je 2016. godine u Boljevcu, a sada je trenutno 27. Imamo neka domaćinstva koja su na čekanju, a dosta njih se raspituje koje su procedure oko kategorisanja objekta i otvaranja turističkog domaćinstva. Kada smo obilazili domaćinstva uvideli smo da uopšte nije slaba posećenost, a u toku je izgradnja i dodatnih sadržaja za turiste u tim domaćinstvima. Primetili smo da su ove godine svi zadovoljni posetom turista. Seoska turistička domaćinstva sa teritorije opštine Boljevac postavila su standarde kada je kvalitet usluga smeštaja u pitanju“, kaže Dragan Milojević, direktor Turističke organizacije opštine Boljevac.

Kao primer dobre prakse poslužilo je „Domaćinstvo Stanojević“ u Boljevcu, koje se već osam godina uspešno bavi ovim poslom.

Pored Boljevca, partner na projektu je i grad Zaječar, a pokrovitelj je Ministarstvo Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članci