Boljevac deo projekta „Mogućnosti za razvoj seoskog turizma na području Zaječarskog okruga“

„Mogućnosti za razvoj seoskog turizma na području Zaječarskog okruga“ naziv je projekta koji realizuje Turistička organizacija Boljevac i lokalna samouprava, u saradnji sa Poljoprivrednom stručnom službom „Agroznanje“ iz Zaječara.

Cilj projekta je unapređenje i podsticaj razvoja seoskog turizma, Na području opštine Boljevac je registrovano 27 domaćinstava za ruralni turizam. Iz Turističke organizacije Boljevac ističu da je u ovim objektima prošle godine zabeleženo oko 15 hiljada noćenja.

„Rast broja turističkih domaćinstava pokazuje da je turizam u Boljevcu u razvoju. Prvo turističko domaćinstvo registrovano je 2016. godine u Boljevcu, a sada je trenutno 27. Imamo neka domaćinstva koja su na čekanju, a dosta njih se raspituje koje su procedure oko kategorisanja objekta i otvaranja turističkog domaćinstva. Kada smo obilazili domaćinstva uvideli smo da uopšte nije slaba posećenost, a u toku je izgradnja i dodatnih sadržaja za turiste u tim domaćinstvima. Primetili smo da su ove godine svi zadovoljni posetom turista. Seoska turistička domaćinstva sa teritorije opštine Boljevac postavila su standarde kada je kvalitet usluga smeštaja u pitanju“, kaže Dragan Milojević, direktor Turističke organizacije opštine Boljevac.

Kao primer dobre prakse poslužilo je „Domaćinstvo Stanojević“ u Boljevcu, koje se već osam godina uspešno bavi ovim poslom.

Pored Boljevca, partner na projektu je i grad Zaječar, a pokrovitelj je Ministarstvo Poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Boljevac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu, nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Prethodni članci