Borba za opstanak u Prvoj ligi Srbije počinje u subotu u Šapcu

Fudbaleri Timoka ovog vikenda nastavljaju takmičenje u Prvoj ligi Srbije u PlayOut-u. Borba za četiri mesta koja siguraju opstanak u ligi vodiće se u narednih sedam utakmica. Zaječarci gostuju Mačvi, Grafičaru, Zlatiboru i Radu a biće domaćini ekipi Budućnost iz Dobanovca, OFK Bački i Kabelu. U subotu u Šapcu izabranici trenera Srđana Stojčevskog odmeriće snage sa Mačvom koja je najbolje plasirana u dosadašnjem delu takmičenja i sa 39 bodova zauzima prvo mesto u PlayOut-u odnosno deveto mesto u kompletnoj ligi. Kao i na predhodnim gostovanjima igrači zaječarskog Timoka odlaze dan ranije u karantin kako bi se fokusirali na utakmicu i dali svoj maksimum u igri.

Meč u Šapcu igra se u subotu od 16 sati a glavni sudija biće Nikola Bikić iz Zrenjanina a pomoćnici će mu biti Ilija Lovre iz Novog Sada i Bojan Tomović iz Pančeva. Delegat utakmice je Aleksandar Jovanović-Džajić.

Šef Stručnog štaba Timoka Srđan Stojčevski

– Sada kada smo ravnopravni u borbi za opstanak želimo još više da pojačamo ritam na svakoj utakmici kako bi što pre bili u poziciji da obezbedimo dvanaesto mesto. Gostujemo ekipi Mačve s kojom smo igrali nerešeno pre tri kola i dobro se poznajemo. Očekujem sličan odnos snaga s tim što moramo da realizujemo šanse koje budemo stvarali u Šapcu, jer prošli put nismo realizovali sve što smo stvorili. Mačva će biti kompletnija nego u prošloj utakmici sa nama ali isto tako ćemo i mi bitni kompletniji za kapitena Ivana Bozovića. Radunović i Mašić još nisu u stroju tako da ćemo morati da se strpimo dok se ne priključe ekipi, dok ne možemo računati ni na momke iz Šapca koji su na pozajmici kod nas (Trimanović, Subotić, Jovanović). Sve u svemu sami odlučujemo o svojoj sudbini u direktnim duelima sa ekipama koje se bore za opstanak. Ne bi bili nezadovoljni ni sa bodom jer je Mačva dobra ekipa predvođena iskusnim strategom Milanovićem i sigurno da neće biti lako ni njima a ni nama. Ukoliko bi uspeli da vežemo i treću pobedu u prvenstvu napravili bi veliki iskorak i pomak na tabeli – kaže Šef Stručnog štaba zaječaraca Srđan Stojčevski.

Nakon utakmice u Šapcu već u sredu 20. aprila na Gradskom stadionu u Zaječaru gostuje ekipa Budućnost koju su zaječarci u dva navrata pobedili, u Zaječaru rezultatom 5:0 i u Dobanovcima 2:0.

Prethodni članci