Borski vatrogasci prezentovali opremu i vozila i izveli pokazne vežbe povodom Nedelje Sektora za vanredne situacije

Povodom Nedelje Sektora za vanredne situacije, vatrogasci u Boru izveli su pokazne vežbe u centru grada, kako bi pokazali spremnost u vanrednim situacijama.

Prisutni na platou Doma kulture mogli su da vide prezentaciju opreme i vozila Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor, kao i vežbe spasavanja povređenih u saobraćajnim nezgodama i postupak vatrogasaca prilikom uklanjanja opasnih materija.

Taktičko-tehničkom zboru borskih vatrogasaca prisustvovao je i gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima, koji je poručio da su vatrogasci-spasioci u Boru spremni da reaguju u vanrednim situacijama i da poseduju najsavremeniju opremu i vozila.

„Ovom prilikom naši momci i devojke koje rade u Vatrogasno-spasilačkom bataljonu Bor pokazali su koliko su spremni da učestvuju u posebnim okolnostima. Pre svega, čestitam im na uspešno izvedenoj vežbi, jer su ovim pokazali da su jedni od najspremnijih u Srbiji. Prethodne dve godine, za Vatrogasno-spasilački bataljon u Boru obezbedili smo tri nova najsavremenija vozila i kompletnu opremu kako bi bili uvek tu za naše sugrađane. Vatrogasci su tu da brinu o nama, a naš zadatak u ime lokalne samouprave je da brinemo o njima i da im obezbedimo adekvatne uslove rada kako bi bezbrižno i odgovorno obavljali svoj posao“, istakao je Milikić.

Komandant Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor Ivan Janković ocenio je izvedene vežbe kao veoma uspešne.

„Imali smo niz aktivnosti povodom Nedelje u kojoj je obeležen Dan Sektora za vanredne situacije. Imali smo taktičko-tehnički zbor u Negotinu i Kladovu i pokaznu vežbu na Borskom jezeru. Ovde ispred Doma kulture u Boru imali smo pokaznu vežbu tehničke intervencije u saobraćaju i tehničke intervencije sa opasnim materijama. Naši vatrogasci su pokazali svoje znanje, kao i opremu sa kojom raspolažu“, kazao je Janković.

Pokazanim vežbama i prezentaciji opreme borskih vatrogasaca najviše su se obradovali najmlađi Borani, koji su velikim aplauzom nagradili pripadnike Vatrogasno-spasilačkog bataljona Bor.

Prethodni članci