Boško Ničić: Na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave pokažimo jedinstvo u ljubavi prema našoj Srbiji

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić poziva građane da istaknu srpsku zastavu 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Ničić je istakao da bez obzira na politička, verska i druga opredeljenja, treba da pokažemo jedinstvo u ljubavi prema Republici Srbiji.

„Sutra je veliki praznik, DAN SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE – 15. SEPTEMBAR. Mi, Zaječarke i Zaječarci, potomci junaka Timočke divizije 1. poziva, imamo na šta biti ponosni. Zato 15.septembra, svi, bez obzira na svoja politička, verska i druga opredeljenja, pokažimo jedinstvo u ljubavi prema našoj Srbiji i poštovanje i ponos za pretke koji su nam izvojevali slobodu. Istaknimo našu ‘trobojku’ na kućama, prozorima, zgradama ustanova, na preduzećima, prodavnicama, ulicama… Otadžbina nije predmet ograničen, oivičen, utelovljen. Otadžbina je misao, otadžbina je vera, a misao i vera ne umiru. ŽIVELA SRBIJA!“ kazao je Ničić.

Praznik je simbolično ustanovljen da se proslavlja na dan kada se obeležava Proboj solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine. Cilj uspostavljanja novog praznika jeste pre svega osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj ali i jačanje kulta nacionalne zastave.

Prethodni članci