CK Zaječar: Umetnički konkurs “Кrv život znači”

Umetnički konkurs pod nazivom “Кrv život znači” Crvenog krsta Srbije trajao je od 1. do 31. marta ove godine. Nakon što su poslati radovi i posle zasedanja komisije Crvenog krsta Srbije, organizaciji Crvenom krstu Zaječar pripala su dva mesta na državnom nivou.

Tema konkursa je promocija dobrovoljnog, anonimnog i neplaćenog davalaštva krvi i sadrži tri vida umetničkog izrauažavanja: literarni, likovni i video rad. Na konkursu je učestvovalo 11 osnovnih i tri srednje škole. Organizaciji Crvenog krsta Zaječar dostavljeno je 757 radova. Crveni krst Zaječar je formirao komisiju i od strane formirane komisije 15 najuspesnijih radova prosleđeno je Crvenom krstu Srbije. Nakon zasedanja komisije Crvenog krsta Srbije, organizaciji Crvenom krstu Zaječar pripala su dva mesta na državnom nivou.

Prvo mesto u kategoriji likovnih radova u kategoriji od I do IV razreda osnovnih škola, pripalo je učeniku Veljku Martinoviću – učeniku III razreda Osnovne škole “Jeremije Ilić Jegor” iz Rgotine. Treće mesto u kategoriji likovnih radova u kategoriji od V do VIII razreda osnovnih škola pripalo je Anđeli Stojanović učenici VII razreda Osnovne škole “Desanka Maksimović” iz Zaječara. U utorak će u prostoriji Crvenog krsta Zaječar (Obilićev venac bb), sa početkom u 10 sati, biti održana i svečana dodela nagrada nagrađenim učenicima.

Prethodni članci