Članovi Udruženja „Društvo Roma” Zaječar održali završnu konferenciju povodom projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati”

Članovi Udruženja „Društvo Roma” Zaječar na Međunarodni dan ljudskih i manjiskih prava minulog petka održali su, u TOC-u  završnu konferenciju povodom projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati”. Opšti cilj projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati” jeste očuvanje i unapređivanje zdravlja mladih kroz veću informisanost i edukaciju na teme seksualno prenosivih infekcija, opšteg zdravlja mladih, kao i temu ranih brakova, kroz realizaciju edukativnih radionica za podizanje svesti uz promociju ravnopravnosti i različitosti. „Na ovom projektu realizovali smo četiri radionice na temu HIV-a i side, kao i na temu ranih brakova. Osim radionica, imali smo i ulične akcije, gde smo građanstvu skrenuli pažnju na opasnost polno prenosivih infekcija kroz podelu flajera i balona. Takođe, povodom 1. decembra – Svetskog dana borbe protiv side, imali smo akciju u zaječarskom srednjoškolskom centru, a tom prilikom srednjoškolcima smo podelili flajere i prezervative i razgovarali smo s njima na temu HIV-a. Radionice su bile posećene i pored pripadnika romske populacije, radionice su posećivali i ostali građani”, rekao je David Georgiev, vršnjački edukator na projektu „Dobro je znati, zdravlje se isplati”.

Projekat „Dobro je znati, zdravlje se isplati” finansiran je od strane TOC-a i trajao je četiri meseca, od septembra do decembra ove godine.

Prethodni članci