Crveni krst Zaječar podelio školski pribor deci korisnika Narodne kuhinje

Crveni krst Zaječar je deci korisnika Narodne kuhinje povodom početka školske godine, tradicionalno, podelio školski pribor neophodan za prve školske dane. Školski pribor je mlađim osnovcima podeljen danas, u prostoriji Crvenog krsta Zaječar, na adresi Obilićev venac bb.

Ovo nam puno znači, jer ja kao samohrana majka živim od 20.000 dinara. Imam dvoje dece i dobili smo stan preko Centra za socijalni rad. Pomažu nam i sve što nam daju, sve nam dobro dođe i sve nam puno znači. Hvala svima.“ – rekla je Maja Cvetković, roditelj.

Irena Mladenović, stručni saradnik u Crvenom krstu Zaječar kaže da Crveni krst, tradicionalno, svakog septembra obeležava akciju podele školskog pribora deci korisnika Narodne kuhinje.

I ovog septembra smo deci uzrasta do 10 godina podelili školski pribor. Tu su sveske, flomasteri, lenjiri, olovke, bojice, sve ono što je jednom đaku za prve školske dane i najneophodnije. Nakon ove akcije, već sledeće nedelje počećemo jedan projekat koji Crveni krst Zaječar realizuje u saradnji sa Fondacijom Iskorak i koji će trajati sve do decembra, gde ćemo istim tim školarcima pružiti pomoć oko domaćih zadataka i uopšte učenja matematike, srpskog i engleskog jezika, tako da ćemo se sa njima 2 puta u toku nedelje družiti i pokušati na jedan zanimljiv i kreativan način da olakšamo njihove školske dane.“ – najavljuje Mladenovićeva.

Prethodni članci