Crveni krst Zaječar pridružio se projektu „Tanjir po tanjir“ kako bi podržao korisnike Narodne kuhinje u gradu i selima

Crveni krst Zaječar, u nastojanju da pruži dodatnu podršku korisnicima Narodne kuhinje kako bi poboljšao njihov kvalitet života, nedavno se pridružio Humanitarnom projektu „Tanjir po tanjir“, koji sprovodi Banka hrane Beograd.

Osim redovnih obroka korisnicima Narodne kuhinje u proteklom mesecu, kroz ovaj projekt, Crveni krst Zaječar uspešno je isporučio čak 347 kilograma svežeg voća i povrća. Ova akcija obuhvatila je ukupno 297 korisnika Narodne kuhinje, od kojih je 90 korisnika iz grada, dok je ostatak, njih 207, smešten u okolnim selima.

Među selima koja su obuhvaćena ovom akcijom su Veliki Izvor, Gradskovo, Veliki Jasenovac, Mali Jasenovac, Šipikovo, Rgotina, Gornja Bela Reka, Lasovo, Lenovac, Leskovac, Šljivar, Vratarnica, Zagradje, Vrbica, Selačka, Mali Izvor, Zvezdan, Gamzigrad, Gamzigradska Banja, Nikoličevo, Avramica, Vražogrnac, Lubnica i Grljan.

Ova inicijativa je od suštinskog značaja za poboljšanje ishrane i kvaliteta života onih koji se suočavaju sa teškoćama u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba, te predstavlja još jedan korak ka ostvarivanju cilja stvaranja zajednice koja brine o svojim najugroženijim članovima.

Prethodni članci