Da li se povećava broj klubova i u Srpskim ligama saznaćemo 16. juna

Posle Superlige i Prve lige, Fudbalski savez Srbije razmatra i da poveća broj klubova u Srpskim ligama, trećem rangu takmičenja.

Na odluku će ipak morati da se čeka do 16. juna, kada će sledeći put da zaseda Izvršni odbor FSS. Procena je bila da se sačeka prvo da se popune Superliga (sa 16 na 20 klubova) i Prva liga (sa 16 na 18), pa tek kada se vidi kako će to da ide, da se onda diskutuje o trećem rangu.

Ipak, utisak je da će FSS da proširi i srpske lige, kako ni trećeligaši ne bi bili oštećeni zbog pandemije koronavirusa i preranog prekida takmičenja. Ono što je u ovom trenutku poznato je da svakako nijedna od četiri grupe neće moći da broji više od 18 klubova.

U ovom trenutku Srpska liga Zapad već ima 18 klubova, tako da će ovu grupu najverovatnije da zaobiđe proširenje. Zato “Vojvodina”, “Beograd” i “Istok” imaju po 16 klubova i moguće je da će te lige da budu proširene.

FSS je ranije doneo odluku da se sva amaterska takmičenja prekinu zbog pandemije i da se trenutan poredak na polusezoni vodi kao konačan.

Prema njemu u Prvu ligu Srbije su se plasirali Železničar iz Pančeva, IMT, Borac 1926 i Jagodina, dok će još dva mesta da se dodele na tenderu. Možda i tri, ukoliko Smederevo ispadne iz drugog ranga takmičenja, što je moguć scenario samo zato što je dokazano da je taj klub namestio meč sa Kabelom.

Prema tabelama u trenutku prekida takmičenja, iz Srpske lige Zapad su trebali da ispadnu RSK, Mačva 1929, Mladi radnik, Šumadija iz Aranđelovca i Mokra Gora. U “Vojvodini” su ispod “crte” Hajduk iz Kule i Dunav, u “Istoku” Jedinstvo iz Bošnjače, Trstenik i Temnić, a u “Beogradu” Stepojevac Vaga. Ipak, tek 16. juna će da bude definitivno poznata sudbina tih klubova.

Autor teksta: Strahinja Milićević
Izvor: www.maxbetsport.rs

Prethodni članci