“DA SE NE ZABORAVI“ – otpočete pripreme obeležavanja 25 godina od početka NATO agresije na Republiku Srbiju

Tradicionalno već četvrtu godinu za redom, Udruženje veterana Posebnih jedinica policije uz logističku podršku Nezavisnog sindikata policije KC Zaječar, otpočelo je pripremu manifestacije “DA SE NE ZABORAVI“, kojom je planirano obeležavanje “25 godina od početka Nato agresije“.

Tim povodom, delegacija sačinjena od strane predsednika Okružnog odbora Udruženja veterana PJP u Zaječaru Srđana Stankovića i predsednika KC Zaječar Nezavisnog sindikata policije Igora Stojadinovića,  u Narodnom Pozorištu Timočke krajine – centar za kulturu Zoran Radmilović održala je radni sastanak sa direktorom pozorišta Vladimirom Đuričićem, organizatorom kulturnih aktivnosti Anom Ignjatović i pomoćnikom direktora za tehničke poslove Srećkom Ćeferjanovićem.  Na sastanku su definisane stavke koje se tiču dela manifestacije koja će se održati u prostoru Narodnog Pozorišta Timočke krajine-centar za kulturu Zoran Radmilović.

U oviru dvodnevne  manifestacije  “DA SE NE ZABORAVI“ planirane su sledeće aktivnosti:

I DAN

Dana 20. marta 2024. godine u vremenu od 09 do 13 časova u saradnji sa Crvenim krstom Zaječar, a u stručnoj realizaciji Zavoda za transfuziju krvi iz Niša biće sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi.

II DAN

Dana 22 marta 2024. godine u vremenu od 11 časova na spomen obeležje ispred Policijske uprave u Zaječaru, zvanice i boračke delegacije  položiće vence poginulim pripadnicima PJP na području AP KiM. U vremenu od 12 časova u hramu “Rođenja Presvete bogorodice“  u Zaječaru od strane sveštenstva Eparhije Timočke održaće se parastos svim poginulim pripadnicima  36. i 86. Odreda PJP na području AP KiM i u vremenu od 13 časova u Narodnom Pozorištu Timočke krajine – centra za kulturu Zoran Radmilović u Zaječaru, planirano je otvaranje izložbe fotografija “U ZAŠTITI OTADŽBINE“- Posebne jedinice policije iz Šumadije, Podunavlja, Braničeva, Pomoravlja i Istočne Srbije – Timočke krajine na kojoj su prikazane aktivnosti 36. i 86. odreda PJP u zaštiti otadžbine“.

Organizacioni odbor, još jednom iskazuju zahvalnost nadležnoj Policijskoj upravi u Zaječaru, Eparhiji Timočkoj i Narodnom Pozorištu Timočke krajine – centar za kulturu Zoran Radmilović na višegodišnjoj pomoći i podršci u organizovanju predmetne manifestacije.

Prethodni članci