„Dečiji centar” Zaječar sprovodi projekat „I ja sam malala– Obrazovanje je moć”

„I ja sam malala – Obrazovanje je moć” je projekat koji Udruženje „Dečiji centar” Zaječar sprovodi u periodu od 1. marta tekuće, do 30. juna naredne godine.

U okviru ovog projekta, 24 devojke iz Niša, Bujanovca i Zaječara, biće osnažene i edukovane da kroz razvoj intrepersonalnih i digitalnih veština, promovišu vrednosti obrazovanja u školama, kroz medije i društvene mreže. Uz edukacije po “tailor modelu”, predviđeno je upoznavanje sa prominentnim ženama koje su se, uprkos lošim startnim pozicijama, ostvarile profesionalno, kao i tri lokalne kampanje za promociju obrazovanja devojaka. Na završnoj konferenciji uz predstavljanje rezultata biće premijerno prikazan film „I ja sam malala”.

Prethodnog vikenda organizovan je na Vlasinskom jezeru kamp na kome su devojke iz ova tri grada usvajale interpersonalne i digitalne veštine. Edukaciju je vodila Dejana Stošić, jedna od sedam najinspirativnijih edukatorki/ra na svetu, na temu ljudskih prava (UN High Commissioner for Human Right). Osnovni cilj projekta je prevencija osipanja iz školskog sistema, podsticanje na ličnu inicijativu za promenom, kao i osnaživanje za učenje i otkrivanje mogućnosti karijernog napredovanja devojaka razvojem njihovih talenata i kapaciteta.

Prethodni članci