Dečje odeljenje zaječarske biblioteke poziva školarce nižih razreda osnovnih škola da napišu svoju bajku ili da nacrtaju nešto povodom Svetskog dana dečje knjige

Povodom Svetskog dana dečje knjige 2. aprila i rođendana Andersena, jednog od najvećih bajkopisaca sveta, Dečje odeljenje zaječarske biblioteke poziva školarce nižih razreda osnovnih škola da napišu svoju bajku ili da crtežom izraze svoju maštu.

Tema konkursa je „U avanturi sa junakom iz omiljene bajke”.

Ove godine Andersenov rođendan obeležiće dolazak Dejana Aleksića – pesnika, dramskog pisca i stvaralaca književnih dela za decu.

Najbolje radove pročitaće Dejan Aleksić lično na obeležavanju Svetskog dana dečje knjige, a svečanost će biti održana u ponedeljak 3. aprila 2023. od 17:30 sati , u sali zaječarske Muzičke škole. Dejan Aleksić će družiti sa decom, govoreći o svojim pesmama i pričama koje je napisao za decu.

Poziv je za sve školarce nižih razreda osnovnih škola, da do 27. marta 2023. donesu radove na Dečje odeljenje u zaječarskoj biblioteci, koji će biti izloženi upravo na ovom odeljenju.

Prethodni članci