Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

Uspešan završetak izgradnje sportskih terena na stadionu u Knjaževcu obeležen je posetom Delegacije EU.

Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu: Novi sportski tereni u Knjaževcu uz podršku EU

Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini obišao je danas sportske terene u Knjaževcu, novoizgrađeni sportski kompleks koji je nastao u sklopu projekta podržanog preko EU PRO Plus programa.

Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

„Kako divan završetak jednog radnog dana koji smo proveli u istočnom delu Srbije. Ovde na sportskom kompleksu koji smo mi, zajedničkim sredstvima sa Opštinom Knjaževac, izgradili! Budućnost Srbije jeste u sportu, u zdravlju dece koja će koristiti upravo ovaj kompleks, jer to je ono na šta treba da se sve bazira”, rekao je prilikom posete Knjaževcu Nikola Bertolini, šef odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji.

aDelegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac istakao je da podrška EU knjaževačkoj opštini dosta znači, i da je vidljivo da Knjaževac izgleda savremenije zahvaljujući podršci EU.

Delegacija Evropske unije u poseti Knjaževcu

„Pre svega bih u ime opštine Knjaževac hteo da poželim dobrodošlicu gospodinu Bertoliniju ispred Delegacije EU, bez čije pomoći ne bismo mogli da organizujemo ovaj i te kako značajan projekat za nas. Ovaj kompleks malih sportskih terena je nešto što upotpunjava sliku kompleksa sportskih terena na teritoriji naše opštine, pored tri velika terena za fudbal. Uz ove male terene, mi smo grad koji ima odličnu sportsku infrastrukturu i to je dvostruko značajno. Pre svega, da bi naša deca i naši omladinci mogli da se bave sportom, s druge strane mi želimo da razvijamo i sportski turizam. Neophodno je za to da imamo adekvatnu infrastrukturu. Sve ovo ne bismo mogli da uradimo bez pomoći Delegacije EU, koja nam je sa 85 procenata pomogla u realizaciji ovog značajnog projekta. Projekat je vredan 223 000 dolara i to svakako ne bismo mogli da uradimo sami. Ovo je samo jedan od projekata koji finansiramo sredstvima Delegacije EU. Značajnu pomoć dobili smo i za opremanje spa centra na ’Banjici’, što će upotpuniti sliku oko razvoja banjskog turizma. Čak 270.000 dolara izdvojeno je za te namene, uz sve one projekte koje smo do sada realizovali, kao što je mnoštvo prekograničnih i ostalih projekata koje podržava EU. Vidljivo je da je Knjaževac, nakon pomoći EU, grad koji izgleda drugačije, modernije, savremenije, što i jeste naša želja, da Knjaževac iako je na istoku Srbije, na granici iako je mali, grad koji liči svim drugim malim, lepim gradovima u EU”, rekao je predsednik opštine Milan Đokić.

Izgradnjom sportskih terena u Knjaževcu stvoreni su još bolji uslovi za sportsko-rekreativne aktivnosti za decu, mlade i članove sportskih klubova.

Prethodni članci