Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović posetila Zaječar

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović u poseti Zaječaru

Direktorka Turističke organizacije Srbije Marija Labović sastala se danas u Zaječaru sa gradonečelnikom Boškom Ničićem i v.d. direktorkom TO Zaječar Draganom Gogić Rajković i ovom prilikom razgovarala je o unapređenju turističke ponude grada na Timoku.

Na sastanku je bilo reči o bogatim turističkim potencijalima koje treba prezentovati još više kako domaćim, tako i stranim turistima.

„Na sastanku smo razgovarali kako možemo dodatno da pozicioniramo Zaječar na turističkoj mapi Srbije kroz razne promotivne aktivnosti jer je važno da ovaj grad promovišemo turistima. Zaječar je veoma bogat sadržajem, a na prvom mestu kulturno-istorijskim spomenicima i lokalitetima. Nema puno gradova u Srbiji koji mogu da se pohvale da imaju lokalitet koji se nalazi na Uneskovoj listi kulturne baštine”, istakla je Labović.

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić poručio je da Zaječar ima čime da se pohvali i da privuče turiste, ali da nema dovoljan broj smeštajnih kapaciteta.

„Moj zadatak je bilo da direktorku Labović upoznam sa svim našim projektima, kao što je izgradnja Vizitorskog centra na Feliks Romulijani. Treba da izaberemo izvođače da krenu sa radovima. Zaječar nema dovoljno hotelskih kapaciteta, sve je popunjeno 100 odsto. Treba da pronađemo i za to investitore koji će ulagati ili kupiti ono što je u stečaju, kao što je Gamzigradska Banja. Ulagaćemo i u banju Nikoličevo. Druga stvar je izgradnja parka 17 rimskih imepratora na prostoru od 5,5 hektara površine ispred novog stadiona na Kraljevici”, naglasio je Ničić.

Ničić je dodao da je jedan od većih projekata i izgradnja Muzeja rokenrola koji Zaječar zaslužuje zbog najstarije rok manifestacije koja se održava ovde. Takođe bilo je i reči o većoj promociji turističkih ponuda Zaječara i okoline i organizovanju studijskih poseta.

Prethodni članci