Đerdap golovima Ivana Dragićevića pobedio Timok 1919 u Zaječaru

U petoj kontrolnoj utakmici pred nastavak prvenstva u Zoni „Istok“, fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 poraženi su na svom terenu rezultatom 1:2 od ekipe Đerdap iz Kladova, člana Srpske lige „Istok“. Gosti su u zimskom prelaznom roku doveli nekoliko kvalitetnih pojačanja kako bi u nastavku sezone pokušali da pobegnu iz zone ispadanja i sačuvaju status srpskoligaša. Jedan od njih je i zaječarac Ivan Dragićević koji je na današnjem meču dva puta savladao golmana Aleksandra Jovanovića, u 3. i 45. minutu igre.

Nakon pauze zaječarci su u drugom poluvremenu preuzeli inicijativu i u 60. minutu na centaršut Rastka Nikolića rezervista Luka Stojadinović je sa nekih 10-tak metara zatresao mrežu mladog golmana Andrije Stanojevića i smanjio vođstvo gostiju na 2:1. Do kraja meča treneri Miroslav Nikolić i Goran Matović uveli su u igru sve raspoložive igrače ali se rezultat nije menjao.

U sredu 21. februara fudbaleri zaječarskog Timoka 1919 ugostiće ekipu Gračanice, člana Zone „Jug“. To će biti poslednji kontrolni meč na svom terenu jer će „generalku“ odigrati u subotu 24. februara protiv Dunava u Prahovu.

TIMOK 1919 – ĐERDAP 1:2 (0:2)

ZAJEČAR: Gradski stadion pod Kraljevicom. Gledalaca: 100. Sudija: Igor Živić (Zaječar) Strelci: Ivan Dragićević u 3. i 45. minutu (Đerdap) i Luka Stojadinović u 60. minutu (Timok 1919)

FK Timok 1919 – Zaječar

TIMOK: Jovanović, M. Cvetković, Bogojević, Mladenović, Vanić, Ilić, Antunović, Milosavljević, U. Nikolić, R. Nikolić, Ramadani. Igrali su još: O. Cvetković, Ranđelović, Milojić, Stojadinović, Zdravković, Pajkić i Veselinović. Trener: Miroslav Nikolić

FK Đerdap – Kladovo


ĐERDAP: Stanojević, Čokanjelović, Mašić, Radojević, Đokić, Mihajlović, Ramović, Đukić, Đapa, Cvetković, Dragićević. Igrali su još: Lilić, Savić, Rudić, Marjanović, Mitrović, Babucić, Modoranović, Babić i Mistriđelović. Trener: Goran Matović

Prethodni članci