Dobro je znati, zdravlje se isplati

U okviru projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati“, u subotu 06.11.2021. godine održana je jedna od ukupno tri uličnih akcija na kojima će se deliti promotivni materijal (flajeri i baloni sa nazivom projekta). Same akcije imaju za cilj da informišu građane o rizicima koje nose bolesti HIV i SIDA. 

Opšti cilj projekta „Dobro je znati, zdravlje se isplati“, jeste očuvanje i unapređivanje zdravlja mladih kroz veću informisanost i edukaciju na teme seksualno prenosivih infekcija, opšteg zdravlja mladih, kao i temu ranih brakova, kroz realizaciju edukativnih radionica za podizanje svesti uz promociju ravnopravnosti i različitosti. 

Takođe pored uličnih akcija održaće se i edukativne radionice na temu HIV-a i SIDE, ali takođe i radionice na temu ranih brakova. Finansijska podrška za realizaciju projekta je dodeljena od strane: 

Održivost servisa kod ključnih populacija u Srbiji finansiranog od strane implementacione jedinice, Asocijacije za javno zdravlje iz Ukrajine i donatora Global fonda koji realizuje Timočki omladinski centar iz Zaječara.

Prethodni članci