Doček Nove godine u Zaječaru

Nakon nekoliko godina, Zaječar će ponovo dobiti Novu godinu kakvu zaslužuje. Dobra muzika, vatromet za pamćenje i osveženje očekuje sve posetioce zaječarskog trga za novogodišnju noć. Prema rečima gradonačelnika Zaječara Boška Ničića, program je predviđen da krene u 22 sata.

I ove godine nastavićemo tradiciju koju je grad imao godinama u nazad kada smo bili na vlasti. Velika zahvalnost donatorima koji će finansirati dolazak OK BENDA koji će zabavljati zaječarce i timočane na Trgu osobođenja u Zaječaru tokom novogodišnje noći. Kao što smo i obećali Zaječar će stabilizovati finansije, ponovo srediti infrastrukturu, početi dovođenje investitotara, ali i pevati i radovati se! Naglašavam, da ni jedan jedini dinar iz budžeta grada, JP i ustanova neće biti potrošen za ovaj događaj. Očekujem da ove godine gradski trg bude pun zaječaraca  i gostiju iz čitave Timočke krajine, ali i iz susedne Bugarske” – rekao je Boško Ničić, gradonačelnik grada Zaječara.

Kako je najavljeno, program počinje u 22 sata gostovanjem OK Benda. U ponoć sledi vatromet “za pamćenje” nakon čega će se svojim sugrađanima obratiti Boško Ničić gradonačelnik garada Zaječara. Gradonačelnik će već tradicionalno za ponoć obići granični prelaz i zaječarsko porodilište, gde će podeliti dukate prvim bebama rođenim u 2018. godini. Za sve posetioce biće obezbeđeni topli napici poput čaja, kuvanog vina ili rakije, a ukoliko se budu pronašli sponzori, ove godine na zaječarskom trgu ponov će zamirisati pečeni vo, koji će biti dat Crvenom krstu ili zaječarskim izviđačima da vrše podelu svim građanima koji na trgu dočekaju Novu godinu.

Prethodni članci

Leave a Comment