Događaj za mlade pod nazivom „Dan za nas“ u Zaječaru 23. juna

Na zajedničkom sastanku grada Zaječar i projekta “Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ koji u okviru Nemačke razvojne saradnje sprovodi Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u partnerstvu sa Ministarstvom turizma i omladine Republike Srbije, dogovoreno je da u Zaječaru 23. juna 2023. godine bude održan događaj za mlade pod nazivom „Dan za nas“.

„Dan za nas“ je događaj festivalskog tipa na kome će mladi iz Zaječarskog i Borskog okruga imati priliku da sa publikom podele svoje uspešne priče i ideje za bolje društvo, povežu se sa svojim vršnjacima i tako inspirišu i motivišu druge mlade u svojim zajednicama.

Ovo je treći po redu „Dan za nas“, a prethodna dva koja su održana u Vladičinom Hanu i Kostolcu okupila su preko 200 mladih iz Pčinjskog, Jablaničkog, Podunavskog i Braničevskog okruga. Nakon Zaječara, ovaj događaj seli se na sever, u Zapadnobački region, gde će biti održan i poslednji „Dan za nas“, 12. avgusta 2023.

„Dan za nas“ održava se u okviru projekta Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji koji ima za cilj unapređenje ekonomskih, socijalnih i kulturnih mogućnosti mladih u Srbiji, a namenjen je mladima od 18 do 30 ili 40 godina starosti, kada su u pitanju pripadnici osetljivih društvenih grupa: povratnici iz inostranstva, žene, etničke manjine…

U okviru ovog projekta sprovode se različite aktivnosti saradnje sa mladima radi motivisanja i osnaživanja da aktivno učestvuju u oblikovanju svoje zajednice, finansiranja inicijativa koje mladi sami osmišljavaju i realizuju radi poboljšanja kvaliteta njihovog života u zajednici, otvaranja novih ekonomskih mogućnosti za mlade u održivoj poljoprivredi i seoskom turizmu, kao i podrške jedinicama lokalne samouprave.

Izvor: Grad Zaječar

Prethodni članci