Donacija Rotari klubova zaječarskim osnovnim školama i PU „Đulići“

U velikoj sali Gradske uprave u Zaječaru danas su predstavnici Rotari kluba distrikta Srbije i Crne Gore uručili donaciju zaječarskim osnovnim školama i PU „Đulići“. U saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Rotari klubovi Bor i Sremska Mitrovica realizovali su dva Global granta, „Godine uzleta“ i „Dronovi za osnovne škole“, u okviru kojih će se zaječarskom obdaništu „Đulići“, kao i za pet gradskih osnovnih škola donirati oprema- dronovi, u vrednosti od 2.500 evra. Organizovano je svečano uručenje dronova, kojoj su prisustvovali svi direktori osnovnih škola, direktor PU „Đulići“, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik Rotari kluba Zaječar Nenad Pašalić, kao i Vladan Mijailović, čarter predsednik Rotari kluba Bor i asistent guvernera distrikta Srbija i Crna Gora.

Mijailović je izrazio zadovoljstvo što će učenici sada imati priliku da se što bolje obuče za rad na dronu, da se pripreme na najbolji mogući način za naredne razrede i poželeo je uspešan rad svim direktorima i vaspitačima.

Nadam se da će ovo biti početak jedne dobre saradnje u ovoj oblasti. Stavljanje akcenta na obrazovanje je izuzetno značajno, pored toga što je u poslednje dve godine, zahvaljujući Vladi Republike Srbije, u obnovi dve škole u Zaječaru uloženo preko pet miliona evra. Nadam se da ćemo sa tim programima nastaviti i u ostalim školama. Nakon stabilizacije budžeta, koncentrisaćemo se i na seoske škole, neke se već sređuju zahvaljujući Republici, neke će biti sređene u ovoj, a neke u narednoj godini. Očito da je obrazovanje, tehničko opismenjavanje naše dece – budućnost. Grad će uvek biti tu, da pomogne i ostalim školama oko kupovine ovakve opreme. Ono što planiramo je i proširenje kapaciteta PU „Đulići“ u Zaječaru. Sve ovo što radimo i ulažemo u mladost jeste naša budućnost„, istakao je Ničić.

U cilјu pružanja stručne podrške ustanovama u korišćenju doniranog nameštaja i opreme, biće obezbeđena realizacija posebne besplatne obuke iz ustanova učesnika u Projektu. Obuku za jačanje kompetencija vaspitača za korišćenje specifične IKT opreme i mobilnog nameštaja koji su predmet Global Granta, pohađaće 52 vaspitača iz 26 vrtića, u trajanju od dve sesije od po 90 minuta.

Prethodni članci