Drugo mesto na takmičenju u rešavanju studije slučaja iz oblasti turizma za učenice Ekonomsko – trgovinske škole iz Zaječara

Učenice turističkog smera Ekonomsko – trgovinske škole iz Zaječara, Željana Živković i Lena Maletić sa mentorkom Sonjom Kostić – Pavković osvojile su drugo mesto na takmičenju u rešavanju studije slučaja iz oblasti turizma „Organizacija događaja“ koje organizuje Univerzitet Singidunum – Fakultet za turistički i hotelijerski menadžment.

Nagrađene učenice i mentor su od 18. do 22. maja 2023. godine učestvovale na stručno – studijskom putovanju Solun – Meteori – Olimp, koje je organizovano za sve nagrađene učenike i mentore iz cele Srbije.

„Nagradno putovanje u Grčku, koje je organizovao Univerzitet Singidinum, dokaz je da se rad, trud, veštine i znanje učenika i njihovih mentora prepoznaju i vrednuju na pravi način. U okviru putovanja obišle smo: Srpsko vojničko groblje na Zejtinliku, Solun, Paraliju, Litohoro, Meteore i Manastir Dion. Organizovana je i stručna poseta i prijem u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Solunu. Posebna vrednost ovog putovanja je i to da su nagrađeni učenici i mentori iz cele Srbije imali priliku da se međusobno bolje upoznaju i druže, razmene svoja iskusta i razviju nova prijateljstva. Sem što su svi učesnici putovanja uživali u svakom trenutku ovog putovanja, mogli su da vide vrhunski profesionalizam u organizaciji i realizaciji turističkih aranžmana. Počev od same pripreme putovanja, realizacije kao i obavljanja poslova turističkog vodiča. Poseban utisak na mene ostavila je energija, posvećenost i profesionalizam vođe puta gospodina Predraga Obradovića, marekting i PR menadžera Univerziteta Singidunum koji se potrudio da nam ličnim primerom pokaže kako bi jedno turističko putovanje trebalo da izgleda. Svi lepi utisci, prijateljstva i sticanje novih znanja putem ovih nagradnih stručno-studijskih putovanja motivišu nas da i ubuduće stremimo ka nekim višim ciljevima i još boljim rezulatima“, rekla je Sonja Kostić – Pavković, nastavnik Ekonomsko – trgovinska škola Zaječar.

Učenice i nastavnica Sonja Kostić – Pavković zahvalile su Univerzitetu Singidunum koji prepoznaje i nagrađuje najbolje učenike i profesore i organizuje ovakva edukativna i lepa putovanja za pamćenje.

Prethodni članci