Dušan Spasić jednoglasno izabran za novog predsednika FS Zaječarskog okruga

Izborna Skupština FS Zaječarskog okruga održana je sinoć u velikoj sali Skupštine grada Zaječara. Od 16 delegata na spisku prisustvovalo je 14 što je bilo dovoljno za održavanje izborne Skupštine i donošenje odluka. Do izbora novog predsednika sednicom je predsedavao Goran Tomić, dosadašnji uspešni predsednik FSZO. Na predlog FS grada Zaječara za novog predsednika FS Zaječarskog okruga jednoglasno je izabran Dušan Spasić, diplomirani pravnik, bivši sekretar FSGZ i fudbalski poslenik iz grada na dva Timoka.

– Pozdravljam sve prisutne delegate i goste, zahvaljujem se na izboru, potrudiću se da u saradnji sa članovima IO, kao i sa predstavnicima FS grada Zaječara i opštinskih saveza Knjaževca, Boljevca i Sokobanje koji je u fazi formiranja i naravno uz nesebičnu pomoć svih fudbalskih radnika, napravimo nove pomake u razvoju fudbala na ovim prostorima, da omasovimo i podignemo na viši nivo naše trenerske i sudijske organizacije, da pomognemo pre svega seoskim klubovima u svim sredinama, koji su se ugasili, da ponovo zažive i još puno toga, a sve sa ciljem da našem savezu vratimo stari sjaj, kada je bio među najboljima na prostorima FS RIS – istakao je Dušan Spasić, novi predsednik FS Zaječarskog okruga.

Milorad Vučković i Dušan Spasić

Potpredsednici će biti izabrani na sednici Izvršnog odbora u kome su osim Dušana Spasića još: Milorad Vučković, Željko Sokić, Neli Nikolić (svi FS grada Zaječara), Srđan Vučković i Ninko Mihajlović (OFS Knjaževac), Neli Đorđević i Nikola Radisavljević (OFS Boljevac), Goran Marinković (Sokobanja).

Ostala su još dva upražnjena mesta koja će biti popunjena predstavnikom iz ženskog fudbala i iz Sokobanje. Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Bora Dragićević (Zaječar), a za članove Nikola Pavlović (Zaječar) i Aca Stojanović (Knjaževac). Poverenje je dobio i Igor Živić iz Zaječara koji će i u narednom mandatu obavljati funkciju generalnog sekretara. Delegati u Skupštinu FS RIS biće Dušan Spasić, Milorad Vučković i Željko Sokić.

Pri kraju sednice doneta je jednoglasna odluka da kandidat za predsednika FS RIS u narednom četvorogodišnjem mandatu bude Zoran Ignjatović iz Niša, aktuelni predsednik Privremenog organa FS RIS. Kao gosti Izbornoj Skupštini FS Zaječarskog okruga prisustvovali su Zoran Ignjatović, Ivan Nikolić i Miloš Mitrović, članovi Privremenog organa FS RIS.

Prethodni članci