Ekipa OŠ „Desanka Maksimović” iz Zaječara osvojila prvu i treću nagradu na festivalu u Poljskoj

Ekipa OŠ „Desanka Maksimović” iz Zaječara osvojila prvu i treću nagradu na festivalu u Poljskoj

Na Festivalu školskog filma „Wylegarnia International School Film Contest”, u organizaciji Opštinske biblioteke u gradu Javožno u Poljskoj, ekipa OŠ „Desanka Maksimović” iz Zaječara osvojila je 1. nagradu u kategoriji školskog filma, za film o Dramskoj družini „Fifteen years of laughter and tears”.

Film potpisuju Milica Dimitrijević, Petar Radosavljević, Angelina Golubović, Milica Stojadinović i Dušan Milijić.

Takođe, zaječarski učenici iz ove škole osvojili su 3. nagradu u kategoriji muzička numera iz filma (naslovnu numeru iz mjuzikla „La La Land”, reditelja Demijena Šazela, u duetu izvode Mila Mladenović i Olga Glavonić).

Na ovom međunarodnom takmičenju učestvovali su učenici iz Poljske, Španije, Rumunije, Ukrajine, Srbije i Hrvatske.

„Sve pohvale i za Andreu Buković, koja je učestvovala u kategoriji filmski plakat, kao i za autorski tim našeg drugog filma na festivalu ’A Real Boy’ – Lenku Jovanović, Andreu Buković i Andriju Dačića! Pozivamo vas da, ukoliko još niste, odgledate naš pobednički film. Još jednom hvala svima koji su svojim talentom i kreativnošću doprineli da se za nas čuje i van granica naše zemlje, svima koji su ostavili neizbrisiv trag tokom 15 godina postojanja Dramske družine u ovoj školi”, poručuju iz OŠ „Desanka Maksimović”.

Prethodni članci