Epidemiolog dr Branislav Tiodorović pohvalio rad štaba u Zaječaru

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović sastao se danas sa gradonačelnikom Zaječara Boškom Ničićem, direktorom Zdravstvenog centra Zaječar dr Miroslavom Stojanovićem i direktorom Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigradska banja dr Radetom Kostićem.
Dr Branislav Tiodorović je ovom prilikom pohvalio Štab za vanredne situacije grada Zaječara, jer je u prethodnom periodu radio za najbolju ocenu.
– Štab za vanredne situacije grada Zaječara je na vreme preduzeo sve mere. Samo odgovornim ponašanjem možemo suzbiti epidemiju korona virusa. Zdravstveni centar u Zaječaru je adekvatno odgovorio na izazove korona virusa, bio je spreman za ovu situaciju, iako je u gradu Zaječaru proteklih dana bilo povećanja broja obolelih. Dom zdravlja je dobro organizivan, može se reći da je lokalna samouprava Zaječar pružila svu neophodnu logistiku i podršku. Podržavam u potpunosti nabavku aparata za PCR laboratoriju, rekao je Tiodorović i dodao:
– Važno je da se na vreme otkrivaju oboleli, kod prvih simptoma da se jave lekaru. Ova situacija je još uvek nepovoljna, ali postoji blaga tendencija pada, bilo bi dobro da se ovako nastavi. Ponašajte se odgovorno, solidarno, samosvesno. Obraćam se mladim ljudima da posebno vode računa. Procena je da za mesec dana imamo kontrolisanu situaciju, istakao je dr Branislav Tiodorović.
Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić je istakao da mu je drago što je rad Štaba u Zaječaru dobio pohvale, jer su sve donete naredbe najbolje za stanovništvo.
– Najvažnije je da podignemo svest kod građana. Kod nas se uspešno leče pacijenti, neka ostane tako, da ne odlaze na lečenje u Niš. Iapk, procentualno broj obolelih u odnosu na broj testova nije ohrabrujući, tako da nema opuštanja. Ne možemo biti neodgovorni prema drugima. Ako sada suzbijemo sve, mi ćemo period jeseni dočekati spremni, rekao je Ničić i poručio:
– Ovo je zajednička borba, svi zajedno moramo da se borimo i pokažemo odgovornost, prema sebi i drugima.

Izvor: zajecar.info

Prethodni članci