Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“ biće održan, po 13. put, od 19. do 23. aprila

13. Festival pozorišta za decu „ZajeČAR“ biće održan od 19. do 23. aprila 2023.

Publika će videti šest najboljih predstava za decu iz ovogodišnje produkcije profesionalnih pozorišta Srbije.

Prvog dana festivala, u sredu 19. aprila 2023. biće odigrana predstava Narodnog pozorišta Leskovac „Razmaženi princ”. U četvrtak 20. aprila, na programu je predstava Prvog prigradskog pozorišta Lazarevac “Srebrni car”.

Trećeg festivalskog dana, 21. aprila, publika će imati priliku da pogleda predstavu Pozorišta lutaka Niš “Nedostajanje”. U subotu 22. aprila, biće odigrana predstava pozorišta “Bora Stanković” Vranje “Pinokio”. U nedelju 23. aprila, u 12:00 sati, biće odigrana predstava Udruženja Beo Tim Beograd “Veliki svet male Zoe”, dok će u večernjem terminu, u čast nagrađenih, biti izvedena opera za decu „Crvenkapa“ – zajednički projekat Umetničke škole „Stevan Mokranjac“ iz Negotina, Narodnog pozorišta Timočke Krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ iz Zaječara i Doma kulture „Stevan Mokranjac“ iz Negotina.

Sve večernje predstave počinju u 19:00 sati.

Cena kompleta karata je 1000 dinara i mogu se rezervisati na biletarnici zaječarskog pozorišta.

U pratećem programu Festivala, u petak 21. aprila u 13:00 sati, u Pozorišnom muzeju predviđen je susret sa piscem Milošem Petkovićem iz Niša. Ulaz za ovaj program je besplatan.

Prethodni članci