Festival tanga „Mil Pasos de Tango“ održan na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana

U okviru „Zaječarskog kulturnog leta“, na Feliks Romulijani održan je Festival tanga „Mil Pasos de Tango“.

Festival tanga na Feliks Romulijani okupio je na desetine učesnika iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Grčke.

Učesnici su zadovoljni ovim festivalom i ističu da im se posebno dopala Feliks Romulijana, gde je sve i organizovano.

„Ovo je jedan po meni od tri najlepša događaja u našoj zemlji i svake godine je više učesnika. Ovo je specifično, jer argentinski tango nije takmičarska kategorija i uvek vam treba divna muzika, lepo veče i jedna ovakva atmosfera na jedinstvenom mestu. Rado ću biti gost svake godine“, rekla je Ana Nuparac Despotović, iz Novog Sada.

„Plešem oko pet godina i bio sam na mnogim festivalima, ali mislim da je ovaj jedan od najlepših. Ljudi su veoma prijateljski nastrojeni, lepa je lokacija i možeš sa svakim da plešeš“, kaže gost iz Grčke.

Iz “Mil Pasos Dance Studio“ iz Zaječara kažu da su ovakvi festivali jedinstveni i da svi zaljubljenici u argentinski tango treba učestvuju na ovakvim događajima.

„Ovo je naš treći festival i imamo oko 60 učesnika iz Srbije i okolnih zemalja. Trudimo se da svake godine bude što više učesnika i da sve protekne u dobroj atmosferi. Ukoliko neko želi da nam se pridruži, može da nas kontaktira preko društvenih mreža ili da dođe u ‘Gym Extreme’ teretani gde držimo časove“, istakla je Milena Bacić Lazarević, instruktor “Mil Pasos Dance Studio“ Zaječar.

Tango je originalno bio ples improvizacije koji je kombinovao ritam i pokrete nekoliko ranijih muzičkih i plesnih tradicija. Kao ples, tango je postao popularan među kompadritosima, na ulicama Buenos Ajres-a 70-ih godina 19. veka.

Prethodni članci