FK „Crvena zvezda“ i FK „Timok 1919“ iz Zaječara potpisali ugovor o saradnji

Čelni ljudi zaječarskog fudbalskog kluba „Timok 1919“ i predstavnici fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ iz Beograda, potpisali su ugovor o saradnji na sastanku koji je održan na stadionu „Rajko Mitić“ u Beogradu.

Predsednik FK „Crvena zvezda“ Svetozar Mijailović poručio je da je dobra saradnja između „Crvene zvezde“ i Timoka uvek postojala.

„U prošlosti smo imali dobru saradnju sa ‘Timokom’ koji je u to vreme igrao značajnu ulogu u regionu. Naš interes je da fudbal u tom regionu dođe u duhu naše parole – ‘Da se vrate slavni dani’, ali ne ovde na ‘Marakani’, nego u Timočkoj Krajini. Interes je pre svega izgradnja infrastrukture u Zaječaru, a vidim po najavama da će to biti jedan od najlepših i najopremljenijih stadiona u državi. Pružićemo podršku zaječarskom klubu“, istakao je Mijailović.

Operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović kazao je da mu je drago što i drugi klubovi žele da sarađuju sa jednim od najvećih klubova u Srbiji.

„Želim da se zahvalim FK ‘Timoќ’. ‘Zvezda’ je lider i najveći klub Srbije i regiona i drago nam je da to i drugi prepoznaju i da žele da sarađuju s nama. Poželeo bih im puno sreće u aktuelnoj sezoni i verujem da će uz pomoć ‘Zvezde’ ispuniti svoje ciljeve i plasirati se u Prvu Ligu, a potom i Superligu Srbije. Važno nam je i što ‘Timok’ ulaže u omladinsku školu, kako bi se napravila baza koja će biti dugoročni osnov za stabilnost kluba“, rekao je Petrović.

Predsednik zaječarskog fudbalskog kluba Milorad Vučković poručio je da je ovo veliki značaj, ali i velika obaveza za „Timok 1919“.

„Interes je da ‘Timok’ i Zaječar postanu regionalni fudbalski centar. U Zaječaru se gradi i stadion, i cilj je da u narednih godinu, dve postanemo stabilan prvoligaš i doprinesemo razvoju fudbala u istočnoj Srbiji. Mislim da ćemo kroz zajedničku saradnju, s obzirom na mnogo talenata u istočnoj Srbiji, kroz taj skauting, jedni drugima preneti sve. Ovo je za nas velika čast i obaveza“, kaže Vučković.

Šef stručnog štaba „Timoka 1919“ Slobodan Halilović veruje da u istočnoj Srbiji ima mnogo talenata koji mogu da postanu prvotimci „Crvene zvezde“.

„Ono što bih ja voleo kao trener je da saradnja na stručnom nivou između ‘Zvezde’ i ‘Timoka’ bude na višem nivou i da pripremamo mlade nade koje bi u budućnosti nosile ‘Zvezdin’ dres, jer istočna Srbija poseduje mnogo talentovanih igrača“, rekao je Halilović.

Na sastanku u Beogradu pored predsednika FK „Timok 1919“, prisustvovali su i generalni direktor zaječarskog kluba Dejan Ignjatović i šef stručnog štaba „Timoka 1919“ Slobodan Halilović, kao i drugi članovi rukovodstva zaječarskog kluba.

Čestitke na potpisivanju ugovora o saradnji, čelnicima zaječarskog kluba „Timok 1919“ uputio i je i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

„Oduševljenjem sam u zadnjih mesec dana sa novim rukovodstvom FK ‘Timok 1919’ i sa velikom nadom sam davao podršku ovom projektu potpisivanje sporazuma o strateškom partnerstvu FK ‘Crvene zvezde’ i FK Timoka 1919′, čiji krajnji cilj treba da bude, za koju godinu, ulazak našeg zaječarskog kluba u Super ligu Srbije. Na novom stadionu podno Kraljevice, sa više od sedam pomoćnoh terena, po najnovijim FIFA-a standardima, ne može se igrati nižerazredni fudbal. San mnogih generacija, kako Zaječaraca tako i svih ljubitelja ‘najvažnije sporedne stvari na svetu’- fudbala u Timočkoj Krajini, polako se ostvaruje. Čestitke rukovodstvu i jednog i drugog kluba! Neka nam je svima sa srećom“, kazao je Ničić.

Prethodni članci