FK Rtanj iz Boljevca više ne postoji

Učesnik 1/16 finala Kupa Srbije, pre samo par sezona, tačnije u sezoni 2017/2018godine, stigao je do, što bi se reklo “beton lige” Zaječarskog okruga. A i tu već imaju problema, iako sezona nije ni počela igrači napuštaju klub, ne samo zbog želje da se igra Zona “Istok”, već i zbog narušenih međuljudskih odnosa unutar kluba.

Sve je počelo nakon ispadanja iz Srpske lige “Istok”, gde se za neuspeh upiralo prstom u tadašnju upravu kluba. Na vanrednoj Skupštini kluba, većina članova tražila je da se smeni čitavo tadašnje rukovodstvo, i postavi novo. Tako je i učinjeno.

Još jedan dokaz da promene nisu uvek najbolje rešenje. FK Rtanj, ne samo da nije napredovao, već je nazadovao po svim mogućim pitanjima: uprave, igrača, dece, sponzora, kadrovima, opreme…

Sezonu su krenuli ne tako loše, imali su šansu da se na terenu osigura opstanak, međutim, teži raspored u prvom delu prvenstva, i dve teške utakmice na startu drugog dela, pre početka vanredne situacije, dovele su do toga da je FK Rtanj zauzeo poslednje mesto na tabeli Zone “Istok” sa istim brojem bodova kao i OFK “019” i FK “Slatina”, ali sa lošijom gol razlikom.

Ni to nije ono najteže i najgore u ovom klubu, već događanja nakon ispadanja. Sadašnja uprava optužuje prethodnu za ovakvo stanje, svi beže od odgovornosti, najavljene su ostavke sportskog direktora i trenera, kao i većine članova sadašnje uprave, što dovodi do neizvesnosti samog opstanka kluba. Kluba, koji nije poznat samo po meču sa Partizanom u 1/16 Kupa Srbije. Već kluba za koji pravi zaljubljenici u fudbal u Boljevcu i celoj Istočnoj Srbiji znaju kao klub sa dugogodišnjom tradicijom, klub koji treba iduće godine da proslavi stogodišnjicu postojanja!

Izvor: srbijasport.net

Prethodni članci