FK Rtanj se stabilizovao i ambiciozno ulazi u nastavak sezone

FK Rtanj iz Boljevca je osnovan daleke 1921. godine a kroz 102 godine postojanja najčešće se takmičio u zonskim ligama. Pre nekoliko godina je bio srpskoligaš a jedan od najvećih uspeha kluba je u sezoni 2017/18 kada je u šesnaestini finala Kupa Srbije na svom terenu izgubio od beogradskog Partizana rezultatom 0:3. Nakon nekoliko uspešnih sezona došlo je do ispadanja prvo u Zonu „Istok“ a odmah zatim i u Okružnu ligu Zaječar. Avgusta 2020. godine krenulo se skoro od nule. Dve sezone je FK Rtanj igrao u Zaječarskoj okružnoj ligi a 2022. godine je osvajanjem drugog mesta na tabeli, iza Radničkog 1946 iz Lubnice, i odustajanjem nekih ekipa iz Pirotskog okruga ponovo izborio plasman i Zonu „Istok“ gde mu je i mesto s obzirom na infrastrukturu, izvanredan teren i uslove na kojima mu mogu zavideti mnogi srpskoligaši. Angažovan je mladi trener Marko Terzić iz Bora koji je uspeo da od jedne prosečne ekipe napravi stabilnog zonaša sa puno mladih igrača. Podršku je imao i od agilne uprave na čelu sa predsednikom Srećkom Spirovskim, sportskim direktorom Jadranom Milojevićem, Nikolom Radosavljevićem i Draganom Petrovićem kao i podrškom Opštinske Uprave Boljevac na čelu sa Predsednikom Nebojšom Marjanovićem.

Na kraju prvog dela sezone 2022/23 FK Rtanj se nalazi na sredini tabele, na 8. mestu sa 21 osvojenim bodom. Da bi se poboljšao plasman ekipa je počela sa pripremama još 17. januara, trenirajući u Sportskoj hali, teretani i pomoćnom terenu a na treninzima je svakodnevno bilo prisutno između 15 i 20 igrača što samo govori o ozbiljnom pristupu stvari u klubu. Stručni štab kluba je za predstojeći deo prvenstva angažovao nekoliko igrača: Igor i Uroš Krcić (golmani) i Stevan Androbić su došli iz bogovinskog BSK-a, Dušan Adamović FK „Šarbanovac“, Milan Stojčić (golman), Marjan Buzej i Miloš Lazarević (FK Slatina), Aleksandar Jovkić, Petar Stojanović i Petar Ristić (OFK Bor) i Stefan Živković povratnik (FK Malinik Podgorac). Prvom timu je priključeno i nekoliko mladih, talentovanih igrača: Petar Petrović (2007), Filip Krstić (golman), Mateja Dragulović i Danilo Videnović momci rođeni 2008. godine. Klub su napustili Vladica Živković i Luka Kračunović (FK Malinik Podgorac), Vladimir Vesić će karijeru nastaviti u FK „Osnić“ dok se Andrea Bonović vraća u zaječarski OFK „019“.

Dušan Adamović, Marijan Buzej i Aleksandar Jovkić (novajlije u FK Rtanj)

Posebno treba istaći da je od ukupno 25 igrača njih 20 iz Opštine Boljevac a samo njih petorica sa strane (iz Borske opštine). Svakodnevno se trenira marljivo, igraju se prijateljske utakmice i čeka se početak prolećnog dela prvenstva u Zoni „Istok“ kada u Boljevac 11. marta gostuje FK „Zlot“. Da FK Rtanj ne treba da brine za budućnost kluba govori podatak da trener Miljan Jovanović Brajče ima na raspolaganju pedesetak momaka koji se u tri kategorije takmiče u ligama Timočke krajine.

Prethodni članci