FK „Timok 1919” proslavio klupsku slavu Mitrovdan

Zaječarski prvoligaš Timok 1919 juče je u skladu sa tradicijom i običajima, po peti put, proslavio klubsku slavu Svetog Dimitrija Solunskog, u narodu poznat kao Mitrovdan, a u znak sećanja na stradanje i smrt ovog svetitelja. U svečanom salonu Hramu fudbala pod Kraljevicom, u prisustvu čelnika lokalne samouprave. predsednika i generalnog sekretara FS Zaječarskog okruga, predstavnika GFS Zaječar, fudbalskih poslenika i prijatelja kluba, kao i svih prvotimaca i stručnog štaba prvoligaša „belih labudova“ sa Timoka i drugih uvaženih gostiju, Protojerej mr Igor Ivković, paroh i arhijerejski namesnik zaječarski, je blagoslovio sve prisutn, a nakon molitve sa Sašom Roševićem, ovogodišnjim kolačarom i domaćinom slave, prelomio je slavski kolač.
Želim vam svima dobro zdravlje i uspeha u životu, a našem Timoku, koji ima svetlu i vekovnu tradiciju (Timok je osnovan 1919. godine) želim da u ovoj sezoni, na prvoligaškoj pozornici, izbori opstanak u ligi, gde mu je po svemu i mesto – rekao je kolačar Saša Rošević. – Lentu predajem narednom domaćinu slave Darku Todoroviću, fudbalskom posleniku iz grada na dva Timoka i članu najužeg rukovodstva kluba.

Darko Todorović, novi kolačar je istakao:
– Nema dileme, čast mi je i zadovoljstvo što sam dobio priliku da iduće jeseni budem kolačar slave kluba koga neizmerno volim i poštujem i koji je više od veka sinonim sportskog Zaječara. Očekujemo da će Timok do kraja prvenstva izboriti opstanak na prvoligaškoj pozornici, kako bi i od narednog leta ponovo bio član Prve lige . A za godinu – dve, odnosno kada se završe svi radovi na novom i modernom stadionu, po propisima UEFE, iskreno očekujemo da nam Timok zaigra i u srpskoj eliti, rame uz rame sa Crvenom Zvezdom, Partizanom, Vojvodinom, Radničkim iz Niša i drugim klubovima iz Super lige – istakao je Darko Todorović, novi kolačar Timoka.

Prethodni članci