Francuski filmski karavan u Zaječaru

Od 4. do 7. aprila 2016. godine Omladinski centar Zaječar će ugostiti novu reviju francuskog filma pod naslovom „Ljudskost“ (Humain!) u okviru koje će biti prikazana četiri ostvarenja savremene francuske kinematografije. Početak svake od projekcije u okviru ovogodišnjeg Francuskog filmskog karavana je u 19 sati, a ulaz je, naravno, slobodan. Francuski filmski karavan se realizuje u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu.
Ponedeljak, 4. april – „Leto“ (Francuska, 2015, 105min). Igraju: Sesil de Frans, Izia Ižlen, Noemi Lvovski i drugi. Režiser: Katrin Korsini. Zabranjeno za mlađe od 14 godina.
Godina je 1971. Delfina iz malog seoskog mesta odlazi u Pariz da se oslobodi porodičnih stega i počne samostalno da zarađuje za hleb. Karol je Parižanka koja živi u paru sa Manuelom i aktivno učestvuje u počecima feminističkog pokreta.
Kada se njih dve susretnu, rodiće se ljubav koja će im preokrenuti živote.
Utorak, 5. april – „Vrelina“ (Francuska, 2015, trajanje : 1h42min)
Igraju: Žan-Pjer Darusen, Gregori Gadeboa, Karim Leklu i drugi. Režiser: Rafael Jednog vrelog leta, prividni mir malog francuskog sela narušava dolazak Žozefa Bizua. Poreklom iz kovačke porodice, on širi nevolju gde god da se kreće i seljaci ga smatraju odgovornim za sve nedaće koje ih zadese, sve do dana kada njegovo beživotno telo biva pronađeno u dvorištu porodične kuće…
Sreda, 6. april – „Sledeći put ciljaću srce“ (Francuska, 2014, trajanje: 1h51min). Igraju: Gijom Kane, Ana Žirardo, Žan-Iv Bertelo i drugi. Režiser: Sedrik Anže.
Zabranjeno za mlađe od 14 godina.
Krajem 70tih godina, u jednom malom mestu je zavladao teror: nepoznati manijak ubija mlade žene, nasumično odabrane autostoperke. On je svugde i nigde u isto vreme i uvek uspeva da izmakne policiji. U tome je uspešan budući da se radi o mladom i stidljivom žandarmu koji vodi običan život bez skandala. Zbog njegovog uzornog ponašanja, zadužuju ga da istraži sopstvene zločine.
Četvrtak, 7. april – „Sećanja“ (Francuska, 2014, trajanje: 1h34min). Igraju: Mišel Blan, Ani Kordi, Matje Spinozi i drugi. Režiser: Žan-Pol Ruv Romen ima 23 godine i voleo bi da postane pisac. U međuvremenu radi kao noćni čuvar u jednom hotelu. Kada sazna da je njegova baka pobegla iz staračkog doma, on polazi u potragu za njom, putem kojim ga vode sećanja…

Prethodni članci

Leave a Comment