FSU Kraljevica obeležala tri godine od osnivanja kluba

Pre tri godine, na veliki pravoslavni praznik Vidovdan, nekoliko bivših zaječarskih fudbalera, a sada vrednih fudbalskih poslenika odlučili su da osnuju novi klub. Dogovoreno – učinjeno. Angažovali su bivše igrače Timoka 1919 i OFK 019, koji su izgubili status prvotimca u ovim klubovima i osnovali su novi klub pod nazivom FSU Kraljevica, i od jeseni biće treća sezona kako se sa uspehom takmiče u Okružnoj ligi Zaječar, sa klubovima iz Zaječara, Knjaževca, Sokobanje i Boljevca.

Minulog vikenda je obeležena, po drugi put, klupska slava i treća godišnjica od osnivanja kluba, koji je od navijača popularno dobio nadimak „vukovi“ sa Kraljevice, uz podsećanje da su posle sada bivšeg prvoligaša i srpskoligaša Timoka 1919 i OFK 019, člana Okružne lige, postali treći fudbalski klub u gradu na dva Timoka.

Prvulović, Brkić, Žikić, Čikarić, Milijić

Odmah po osnivanju, popularni „vukovi“ sa Kraljevice uključili su se u takmičenje u Okružnu ligu Zaječar i izborili plasman u sredini tabele. Uspeh su proslavili dostojanstveno, a pre toga su se dogovorili da im Vidovdan bude i klupska slava, na dan osnivanja.
– U prvoj godini takmičenja, sa klubovima iz Zaječara, Knjaževca, Sokobanje i Boljevca, opravdali smo očekivanja naših navijača i na kraju sezove izborili smo plasman u sredini tabele. Kao novajlije u ligi pokazali smo na terenu da možemo ravnopravno. U minuloj sezoni još bolje smo se organizovali da se nosimo sa skoro svim ekipama iz lige i ja sam ponosan na sve moje igrače, koji su na kraju protekle sezone zauzeli visoko drugo mesto, samo bod manje od lidera Trebiča iz Sokobanje. Jesenas kod nas, na pomoćnom terenu pod Kraljevicom igrali smo nerešeno (1:1), a ovoga proleća na zatvaranju sezone, na Podini u Sokobanji igrali smo bez golova (0:0). Uz malo više sreće mogli smo da ih pobedimo i da se mi plasiramo u zonu Istok – kaže Jugoslav Prvulović, najuspešniji trener u Zaječarskom okrugu.

S leva: Jugoslav Prvulović, trener, Nemanja Čikarić, sportski direktor i Miodrag Milijić, član uprave FSU Kraljevica

Nemanja Čikarić, sportski direktor i povremeno prvotimac, dodaje.
– Igrači su na zasluženom odmoru, ali smo uz prigodan koktel i muziku, obeležili klupsku slavu Vidovdan i godišnjicu od osnivanja kluba. Iskusniji smo za jednu sezonu, pa očekujem da u novom prvenstvu pružamo još kvalitetnije partije na terenu, kako bi ostvarili još bolje rezultate i već od prvog kola da se uključimo u borbu za prvo mesto i plasman u zonaškom društvu. Na putu uspeha očekujemo i finansijsku pomoć lokalne samouprave – ističe Nemanja Čikarić, sportski direktor „vukova“ sa Kraljevice.

Za treći rođendan i klupsku slavu čelnici „vukova“ sa Kraljevice su na svečanost pozvali sve fudbalere, članove stručnog štaba, predstavnike lokalne samouprave, čelnike FS Grada Zaječara i FS Zaječarskog okruga, predstavnike klubova, sponzore i druge uvažene goste i fudbalske poslenije, koji su na bilo koji način pomogli klubu da stane na zdrave noge.

Prethodni članci