Fudbalski zemljotres u Zaječaru… Formiran novi klub „FSU Kraljevica“

Nakon više nego dramatične situacije minule sezone na fudbalskoj sceni u gradu na dva Timoka, grupa entuzijasta predvođena Markom Žikićem, bivšim igračem Timoka, rešila je da formira potpuno novi klub i unese novu energiju na fudbalskom Istoku. Verovatno ove hrabre ljude nije uplašila situacija FK Kablova koji su kao prvaci „Zone“ sa veoma solidnim timom započeli takmičenje u Srpskoj ligi Istok a završili sa omladincima Timoka na predposlednjem mestu sa neverovatnom gol razlikom 29:185 (- 156). Kao glavni razlog za „kolaps“ srpskoligaša iz zaječarskog naselja Kotlujevac su se u čaršijskim krugovima pominjale finansije ali za sam start takmičenja novoformiranom zaječarskom klubu to ne bi predstavljalo problem, obzirom da je igrački kadar sastavljen od momaka kojima finansije nisu u prvom planu.

Fudbalsko sportsko udruženje Kraljevica, skraćeno „FSU Kraljevica“ za sada će imati samo seniorski tim koji će po pravilima FSS nastupati u najnižem rangu takmičenja što je u Zaječarskom fudbalskom savezu Okružna liga. Fudbalski klub Timok 1919 i Gradska Uprava Zaječar dali su „zeleno svetlo“ za korišćenje terena br.1 na Kraljevici što je od velike važnosti kako za ovaj novi klub tako i za kompletan sport u gradu. Upravo su na popularnoj Grbavici prve fudbalske korake načinili igrači koji će u narednom periodu činiti okosnicu tima. Većina igrača je u mlađim kategorijama prošla kompletnu Timokovu školu. Vedeta tima, i glavna uzdanica je Milan Grigorijević (Gliga), hitronogi i eksplozivni vezista, od koga se očekuju golovi i asistencije. Neka od poznatijih imena, ljubiteljima fudbala u Zaječaru i okolini, su Dušan Brkić, Nikola Aleksić (Vena), Marko Žikić, Nemanja Čikarić, Aleksandar Gligorijević, Lazar Miletić, Stefan Radović, Nenad Aranđelović, Miodrag Milijić, Stefan Prvulović, Željko Nedeljković, Boban Đokić, Sava Jović, Živko Raščanin…

GRB FSU Kraljevica

Predsednik FSU Kraljevica, Marko Žikić kaže da su glavni ciljevi kluba ostvarivanje sportskih i takmičarskih rezultata kao i razvoj i unapređenje društveno-socijalnih aktivnosti na lokalnom nivou ali napominje da je najbitnije drugarstvo koje trenutno krasi ekipu van terena i da s razlogom očekuje da će se to preneti i na teren.

Trener kluba Jugoslav Prvulović je već zakazao i prvu prijateljsku utakmicu. FSU Kraljevica biće gosti u nedelju od 17:30 ekipi Rudar Vrška Čuka u Grljanu.

Prethodni članci