Glasovna umetnica Jelena Đorđević Popović od večeras u emisiji “Mojih 50”, na Tempo Naxi radiju

Od večeras u emisiji “Mojih 50”, na Tempo Naxi radiju, biće glasovna umetnica Jelena Đorđević Popović.

Jelena je rođena je 3. januara 1970. godine u Beogradu. Završila je školu za industrijsko oblikovanje – dizajnersku u Beogradu, odsek dizajn ambalaže. Posle toga, konkurisala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, međutim nije prošla. Diplomirala je na Visokoj školi likovnih i primenjenih umetnosti u Beogradu, odsek aranžer dekorater, u klasi profesora Bratomira Barugdžića, akademskog slikara, 1989. godine. Oslikavanjem cipela i odevnih predmeta i modnih detalja od kože, kao i drugim kreativnim veštinama bavi se već oko 10 godina.

Život joj se drastično menja 1986. godine, kada postaje član Dramskog studija Radio Beograda. Tih godina je uspešno sarađivala sa rediteljem, producentom i glumce Miroslavom Aleksićem i rediteljem Batom Miladinovićem. Radila je na emisiji „Pokaži šta znaš”. U periodu od 1991. do 1996. godine radila je kao aktivan član Indeksovog radio pozorišta, u kojem se istakla u glumi, imitacijama i pevanju. Često je imitirala Staku Novković Đorđević, spikerku RTS-a, a pevala je najčešće Cecu Ražnatović, Lepu Brenu, Izvorinku Milošević i brojne druge.

Godine 1990. dobija posao novinara-reportera, urednika i spikera u informativnoj redakciji TV Politika. U to vreme je radila i kao novinar-saradnik na specijalnim projektima lista Politikin zabavnik.

Na Radio-televiziju Srbije prelazi 1994. godine, na poziv Nikice Kurka. U početku je radila na Beogradskoj hronici i vodila Jutarnji program subotom (kasnije sredom). Zatim je radila reportaže i priloge za danas kultnu emisiju „Ipak se okreće” Miodraga Popova. Zajedno su uradili oko 200 emisija. Radila je za dokumentarni, sportski, dečji i zabavni program RTS-a.

Urednica i voditeljka je TV emisije za dijasporu, „Srbija na vezi”, koja se već 28 godina emituje na RTS Svet. Pre toga je niz godina radila na sličnim emisijama pod nazivima „Most” i „Direktno”. Takođe je reporterka u emisiji „Šarenica”.

Aktivna je u sinhronizacijama animiranih i igranih filmova i serija na srpski jezik. Licencirani je srpski glas Mini Maus i Pepe Prase. Na kastingu za Mini Maus, prošla je jednoglaslo od strane kompanije Volt Dizni, pored još 12 glumica koje su konkurisale za ulogu. Radila je za studije Laudvorks, Blu haus, Studio, Mobi i Gold digi net, kao i za televizije Kanal D i Hepi.

Živi i radi u Beogradu. Udata je, ima 2 ćerke, Natašu Popović i Anu Popović, koje su takođe glasovne glumice.

Slušajte svakog radnog dana u 18 sati. Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://radio.garden/visit/zajecar/8KA7RxIN

Prethodni članci