Grad Zaječar formira komisije za procenu štete od elementarnih nepogoda na objektima i usevima

Nakon nezapamćene vremenske nepogode koja je noćas pogodila grad Zaječar, i nekoliko okolnih sela, nanevši ogromnu materijalnu štetu na objektima i usevima, Grad Zaječar (čije su ekipe predvođene zamenikom gradonačelnika Vladimirom dr Videnovićem i pomoćnikom Sašom Matijevićem danonoćno na terenu) će sutra, na sednici ŠVS grada formirati dve komisije.

Na sednici Štaba za vanredne situacije grada Zaječara biće formirana Komisija za proceni štete na objektima i Komisija za procenu štete na usevima.

Sa procenjenom štetom, nakon obilaska terena i izveštaja Komisija, grad će se obratiti za pomoć republičkim organima.

„Najveći problem, koji trenutno rešavamo, je smeštaj jedne od tri porodice kojima su izgorele kuće u Međumurskoj ulici. U toku sutrašnjeg dana, gotovo izvesno, grad će obezbediti srestva iz SBR za kupovinu nameštaja za dve porodice i smestiti ih, u najkraćem roku, u privremeni smeštaj koji ćemo obezbediti. Biće raspisan i tender za izgradnju tri montažne kuće, odgovarajuće veličine, na predviđenom prostoru u naselju Kotlujevac po već postojećem projektu za socijalno ugrožena lica te do kraja septembra (sredine oktobra) očekujemo trajno rešenje za ove porodice. Onima koji su imali osigurane objekte i useve preporučujemo da se odmah, sutra, jave svojim osiguravajućim kućama radi procene štete”, objavio je gradonačelnik Boško Ničić na svom Fejsbuk profilu.

Osiguranje se pokazalo kao jedini, i najsigurniji, način obezbeđena materijalne štete te još jednom građanima preporučujemo da to redovno čine.

Prethodni članci