Gradonačelnik Aleksandar Milikić uručio donaciju preduzetnika iz Bora – CTG aparat borskom porodilištu

Gradonačelnik Aleksandar Milikić uručio je CTG aparat borskom porodilištu, koji je nabavljen u saradnji sa borskim preduzetnicima.

Milikić se zahvalio svima koji su pomogli kupovinu CTG aparata i istakao da Grad Bor radi u interesu svojih sugrađana.

„Meni je drago, da Borani, naši preduzetnici su se udružili i kupili dva CTG aparata. Jedan je stigao, u narednih nekoliko dana stiže još jedan. Grad Bor će nastaviti da nabavlja instrumente za ovu bolnicu. To je nešto što je neophodno i što mora da se nabavi. Naši pacijenti moraju da budu na prvom mestu i ne sme da se desi da skener više ne radi i da pacijenti idu na preglede u druge gradove. Grad Bor radi u interesu svojih sugrađana. Takođe, radimo na opremanju lokacije za izgradnju nove bolnice, u narednih šest do osam meseci, prekoputa sadašnje bolnice. Naš cilj je da radimo na poboljšanju kvaliteta zdravstvene zaštite naših sugrađana. Do izgradnja nove bolnice, radićemo na opremanju ove postojeće. Borski Zdravstveni centar je i regionalni centar za naše sugrađane iz Kladova, Negotina i Majdanpeka i u budućnosti ćemo nastaviti da radimo kako bi zdravstvo podigli na jedan viši nivo”, poručio je Milikić.

Grad Bor u budžetu za 2022. godinu obezbedio je do sada najviše sredstva za kupovinu zdravstvene opreme, skoro 90 miliona dinara.

Izgradnja nove bolnice očekuje se u naredne četiri godine, najavio je Milikić.

Prethodni članci