Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić predstavio projekat rekonstruisanja ZC Zaječar i Zdravstvene stanice “Kotlujevac”

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić najavio je da će pored rekonstrukcije Dečijeg odeljenja sa dečijim dispanzerom u Zdravstvenom centru Zaječar, biti rekonstruisan i Dom zdravlja, Ginekološko-akušersko odeljenje, Zdravstvena stanica “Kotlujevac” i biće izgrađen Gerentološki centar sa palijativnom negom.

Kako je najavio Ničić, rekonstrukcija Dečijeg odeljenja sa dečijim dispanzerom u ZC Zaječar je završena, ostalo je još opremanje i asfaltiranje saobraćajnica i parking prostora.

„Nakon završetka rekonstrukcije Dečijeg odeljenja sa dečijim dispanzerom, pri ZC Zaječar, ukupne površine preko 3.000 m2 (ostaje do otvaranja još asfaltiranje saobraćajnica i parking prostora u vrednosti od preko 20.000.000 dinara i unošenje opreme), sa partnerskom projektantskom kućom razmotrili i sledeće projekte 1. faze rekonstrukcije ZC Zaječar i ZA ‘Kotlujevac'“ kazao je Ničić.

Prva faza rekonstrukcije uključuje:

  • izgradnju Gerentološkog centra sa palijativnom negom površine 8.905 m2;
  • rekonstrukciju Doma zdravlja (8.055 m2) sa dogradnjom Odeljenja sportske medicine i fizikalne terapije i izgradnja Dijagnostičkog centra (magnetna rezonansa, skeneri, mamograf…) površine 906 m2;
  • rekonstrukciju sa dogradnjom Zdravstvene stanice “Kotlujevac” (površina oko 1.400 m2) koja će preuzeti (pored novog Ger.centra) najveći teret Doma zdravlja, dok se isti bude rekonstruisao i
  • rekonstrukciju i dogradnju Ginekološko-akušerskog odeljenja ukupne površine 2.661 m2 sa jednokrevetnim i dvokrevetnim sobama, sa sopstvenim kupatilima, za porodilje.

Završetak svih objekata prve faze očekuje se do 2027. godine, a od 2026. i početak radova na objektima 2. faze rekonstrukcije kompletnog ZC Zaječar. 

Prethodni članci