Gradu Zaječaru uručen ugovor o sufinansiranju mera populacione politike

Ministarka za brigu o porodici i demografiju prof. dr Darija Kisić uručila je danas gradonačelniku Zaječara Bošku Ničiću ugovor o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci.

Ova bespovratna sredstva namenjena su za projekte od značaja za demografski razvoj jedinica lokalne samouprave sa ciljem poboljšanja demografskih parametara, a ukupan iznos odobrenih sredstava za sufinansiranje mera populacione politike i podrške u oblasti porodice i dece od strane Ministarstva je 5.378.330,00 dinara, dok će grad Zaječar za ove namene izdvojiti 3.765.944,08 dinara. Ovim sredstvima će se realizovati projekat rekonstrukcije i adaptacije vrtića „Svitac” u Zaječaru, a gradonačelnik Ničić je ovom prilikom naglasio značaj mera populacione politike, istakao da je važno da roditelji imaju što bolje uslove za svoju decu u vrtićima i dodao da je u planu da se već naredne godine konkuriše za značajna sredstva, kako bi se u gradu Zaječaru izgradio još jedan vrtić.

Sredstvima koje je opredelilo Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju biće sufinansirani brojni projekti, među kojima su adaptacije i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kao i kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.

Prethodni članci