Hitnoj službi Doma zdravlja u Boru isporučen novi reanomobil

Hitnoj službi Doma zdravlja u Boru isporučen novi reanomobil

U Službu hitne pomoći Doma zdravlja u Boru pristiglo je novo savremeno ambulantno vozilo vredno 7,5 miliona dinara, donacija Grada Bora.

Novo vozilo raspolaže najsavremenijom medicinskom opremom i znatno će poboljšati kvalitet zdravstvene usluge i doprineće bržem reagovanju službe Hitne pomoći.

„Naš zadatak je da grad Bor postane ono što jeste danas, jedan savremeni grad koji se brzo razvija i u kome je sve na dohvat ruke, a u interesu građana Bora. Nastavljamo ono što smo radili predhodnih godina, da ulažemo direktno u opremu i kvalitet usluga koje pružaju naši medicinski radnici, kako u Domu zdravlja tako i u bolnici. Ove godine 477 miliona je izdvojeno iz lokalnog budžeta za poboljšanje uslova lečenja pacijenata u Boru. Naredne godine biće kupljeno još jedno vozilo i za te namene biće izdvojen novac iz budžeta, kako bi se održao kvalitet voznog parka koji je neophodan našim sugrađanima“ poručio je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Hitna služba u Boru raspolaže sa tri vozila, od kojih su dva opremljena najsavremenijom medicinskom opremom. 

„Ovo vozilo je od velikog značaja za naš grad i za našu Hitnu službu. Zahvalni smo lokalnoj samoupravi što su imali sluha da nam izađu u susret i da nabavimo ovakvo vozilo. Opremljeno je kompletno i jako je bitno da stignemo na vreme do svakog mesta i da pružimo pacijentima uslugu u vozilu, jer je ovo naša mala ordinacija. Neophodno na svake tri godine zanoviti reanomibile“, kazala je dr Vesna Bućan Mihajlović, načelnica Službe hitne pomoći.

Uskoro će Grad Bor ući u proceduru opremanja nove lokacije za izgradnju nove bolnice, posle formiranja Vlade RS i resornih ministarstava.

Prethodni članci