Istorijski arhiv „Timočka Krajina“ u Zaječaru obeležio krsnu slavu Mitrovdan

U prisustvu brojnih gostiju, Istorijski arhiv „Timočka Krajina“ u Zaječaru obeležio je krsnu slavu Mitrovdan.

Ovogodišnji kolačar u Istorijskom arhivu bila je Dragana Narodović, dok će sledeće godine biti Milica Ranđelović.

Direktor Istorijskog arhiva „Timočka Krajina“ u Zaječaru Velibor Todorov istakao je da je ova godina bila izuzetno uspešna za ovu instituciju.

Istorijski arhiv „Timočka Krajina” Zaječar – Slava Mitrovdan

„S obzirom da Mitrovdan pada pred kraj godine, to znači da možemo da sumiramo rezultate. Ova godina je bila uspešna za Arhiv, jer smo mnoge projekte realizovali. Poboljšali smo uslove rada i imali smo četiri projekta kod Ministarstva kulture. Stigle su nove police i stavljen je nov video nadzor. Oštampali smo dve knjige, priredili izložbu „110 godina Balkanskih ratova“. Godinu smo počeli sa novom opremom, tako da Arhiv može novo da ponudi svoj korisnicima, a to su izložbe na otvorenom. Do kraja godine imaćemo promociju knjige o zaječarskim bastionima“, kazao je Todorov.

Direktorka Istorijskog arhiva Niš Snežana Radović poručila je da je saradnja između zaječarskog i niškog arhiva od velike važnosti.

Istorijski arhiv „Timočka Krajina” Zaječar – Slava Mitrovdan

„U ovom arhivskom poslu ne možete biti sami. Mora da postoji saradnja između arhiva i sa drugim kolegama. Ukoliko treba da se posavetujete sa nekim iz drugih arhiva, tu su kolege sa kojima sarađujemo. U ovom poslu se uvek pronađu ljudi sa istim ciljevima i željama i tako se rađa saradnja. Saradnja se ogleda u zajedničkom radu na promocijama, publikacijama, izložbama. Imaćemo zadovoljstvo da publikacija o Nikoli Pašiću bude prezentovana i u Nišu i da se niška publika upozna sa građom Arhiva u Zaječaru“, rekla je Radović.

O arhivskoj građi u Istorijskom arhivu „Timočka Krajina“ u Zaječaru brine 15 ljudi.

Prethodni članci