IV Kamp klasične muzike u Zaječaru

Grad Zaječar  ponovo je domaćin mladim muzičkim talentima  i eminentnim muzičkim umetnicima, u okviru IV Kampa klasične muzike, koji je juče zvanično počeo i trajaće do 21. avgusta. Oko 30 polaznika Kampa, okupilo se sa ciljem da unaprede svoju muziku.
Prema rečima organizatora, Kamp je iz godine u godinu sve bolji i posećeniji, a najtalentovaniji mladi instrumentalisti iz Srbije i zemalja u okruženju imaće tokom trajanja kampa svakodnevne časove instrumenata i koncerte.
Pofesorka klavira Jokut Mihailović istakla je, da u Kamp dolaze mladi ljudi koji žele znanje, lepotu, umetnost i druženje.
„Ovo što mi radimo je večita kategorija i lepota koja traje. Klasična muzika postoji i postojaće dok je god ljudskog roda a ova deca su naši biseri koji dolaze u Zaječar da upijaju energiju koju pruža umetnost i ovaj kraj. Ja sam bila dosta po svetu, držala kampove, bila u žiriju ali mogu da kažem da je atmosfera i gostoprimstvo u Zaječaru stvarno izuzetno. Volela bih da se ova večita lepota nastavi“.
U četvrtak, 17. avgusta, na Feliks Romulijani u 18 časova i 30 minuta biće održan tradicionalni „Koncert pod zvezdama“ na kome će nastupiti profesori kampa. U nedelju, 20. avgusta, u sali Muzičke škole u Zaječaru biće organizovan završni koncert klavirskog odseka, dok će od 19 sati  na Trgu  nastupiti polaznici kampa. “Kamp klasične muzike u Zaječaru  organizuje Udruženje „Srpski muzički centar“ iz Beograda, u saradnji sa Osnovnom muzičkom školom “Stevan Mokranjac” iz Zaječara. Podršku daju Narodni muzej Zaječar i Centar za kulturu i turizam (CEKIT). Pokrovitelj je grad Zaječar.

Prethodni članci

Leave a Comment