Ivan Ilić Ilke ove nedelje u „Mojih 50“

Ovonedeljni gost u emisiji „Mojih 50“ biće Ivan Ilić Ilke dirigent i kompozitor.
Slušajte svakog radnog dana od 18 časova na Tempo Naxi radiju.

Opusti se i uživaj!
Tempo Naxi radio Zaječar 95,3 Mhz
Tempo Naxi radio Negotin i Bor 97,5 Mhz
http://www.exyuradio.net/radio-stanice/srbija/zajecar/tempo-naxi-radio.html

Ivan Ilić je rođen 7. marta 1972. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju muzičku školu „Mokranjac“. Godine 1992. diplomirao je aranžiranje sa najvišim ocenama na Berklee College of Music u Bostonu, gde je za dve godine završio četvorogodišnji program. Nakon toga seli se u Kanadu, gde se bavio muzičkom pedagogijom i vodio ansamble popularne i džez muzike. Specijalističke studije iz dirigovanja završio je 2008. godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Stanka Šepića. Takođe, završio je master studije iz džez trombona na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Doktorirao je višemedijsku umetnost na Univerzitetu umetnosti u Beogradu, pod mentorstvom profesora emeritusa Svetozara Rapajića, postavljajući originalni mjuzikl „Pećina“, u režiji Jane Maričić i saradnji sa libretistom Slobodanom Obradovićem. „Pećina“ je izvedena na festivalu BELEF 2019.

Nakon povratka u Beograd iz Kanade, ostvaruje saradnju sa Big bendom RTS-a kao aranžer, dirigent, kompozitor i trombonista. Vodio je orkestar na mnogobrojnim koncertima, festivalima, snimanjima i gostovanjima za radio i televiziju. Sarađivao je sa mnogim srpskim i svetskim džez muzičarima i nastupao na međunarodnim džez festivalima širom sveta.

Više od 20 godina je stalni član benda Jovana Maljokovića, sa kojim je snimio značajna izdanja za PGP-RTS. Sarađivao je sa mnogim srpskim muzičarima kao što su Van Gog, Ana Stanić, Momčilo Bajagić Bajaga i mnogi drugi. Komponovao je muziku za pozorište, video produkcije i mjuzikle kao što su „Golje“ (2001), „Spusti se na zemlju“ (2006) i „Glavo luda“ za Pozorište na Terazijama, gde je potpisao i aranžmane za još četiri licencna ostvarenja značajnih brodvejskih naslova (The Producers, Chorus Line, Sweet Charity, Victor/Victoria). Autor je muzike za predstavu „Amerika drugi deo“ Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača (Atelje 212) kao i muzike za film „S.O.S. – Spasite naše duše“ iz 2007. godine, Slobodana Šijana. Od avgusta 2006. do 2018. godine bio je član benda Galija.

Takođe je dirigovao mnogobrojna snimanja filmske i televizijske muzike za najznačajnije produkcijske kuće kao što su The Walt Disney Company, Warner, Sony Entertainment i veliki broj filmskih, dokumentarnih i muzičkih produkcija iz Evrope i Severne Amerike.

Bio je dirigent Big benda RTS-a u periodu od 2001. do 2018. godine. Predsednik je Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije.

U emisiji ,,Mojih 50“ Ivan će odabrati nekolicinu pesama koje su tako ,,dramaturške“ da ih vidi (čuje) kao osnovu za potencijalne mjuzikle. Čućete i pesmu koja je bila ,,nezaobilazni deo njegovog odrastanja“, kao i jednu koja mu je, dok je studirao u Bostonu, probudila izuzetno jaku nostalgiju. 


Emisija „Mojih 50“ na programu je svakog radnog dana od 18 do 19 časova na Naxi radiju. „Mojih 50“, možete slušati i na Naxi nacionalu, najvećoj radijskoj mreži u Srbiji.

Prethodni članci