Iz PU Zaječar najavili još jednu akciju pojačane kontrole saobraćaja

U periodu od 25. aprila do 2. maja 2024. godine, pripadnici saobraćajne policije u Srbiji sprovešće akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine. Akcija pojačane kontrole saobraćaja biće sprovedena i na teritoriji Policijske uprave Zaječar.

Saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine kretanja – ručne radare, radare u sistemima video nadzora i uređaje za merenje brzine u vozilima bez obeležja policije („presretačima“), dok će na autoputevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

„Odeljenje saobraćajne policije PU Zaječar, u saradnji sa Policijskim ispostavama u Knjaževcu, Boljevcu i Sokobanji pristupiće ovoj akciji, uz maksimalno angažovanje ljudstva i tehnike, kako bi pokrili teren i pokušali da održimo što stabilnije stanje bezbednosti saobraćaja. Još jednom bih apelovao na sve učesnike u saobraćaju, a naročito pešake i dvotočkaše, da se pridržavaju saobraćajnih propisa i da budu odgovorni prema sebi i drugima kako bi svi zajedno uspeli da održimo bezbedno stanje u saobraćaju i da ne dođe do težih saobraćajnih nezgoda, sa težim posledicama i da sačuvamo živote i drugih učesnika u saobraćaju“ istakao je potpukovnik Novica Radulović, načelnik Odeljenja saobraćajne policije PU Zaječar.

U sklopu ove akcije, koja se realizuje u saradnji sa organizacijom ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), u sredu, 1. maja 2024. u vremenu od 00:00 do 24:00 časa, biće realizovana akcija „Speed Marathon“, tokom koje će na najvažnijim putnim pravcima brzina biti merena neprekidno u trajanju od 24 časa.

Prethodni članci