Izložba slika i crteža Ninoslava Jovanovića 21. marta u Negotinu

U galeriji Doma kulture „Stevan Mokranjac” u Negotinu, biće otvorena peta samostalna izložba crteža i slika „Svetica i grešnica“ zaječarskog slikara Ninoslava Jovanovića, u utorak 21. marta 2023.

Moderator je Sanela Radisavljević, a recenzent izložbe je ikonopisac Zorica Cvetković.

Otvaranje izložbe zakazano je za 19:00 sati, a svi zainteresovani moći će izložbu da pogledaju svakog radnog dana do 7. aprila 2023.

O autoru:

Ninoslav Jovanović, rođen je 17. oktobra 1979. godine na jugoistoku tadašnje SFRJ u gradu, koji i danas nosi ime kao i tada, Zaječaru.

Osnovnu i srednju školu završio je u mestu rođenja. Iskreno želeći da doprinese iskorenjivanju kriminala u društvu, koji je tih godina tresao Srbiju, upisuje Višu školu unutrašnjih poslova u Zemunu i na istoj diplomira u rano proleće 2002. godine.

Po zasnivanju radnog odnosa u Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, godine 2003, žedan novih znanja upisuje Fakultet za menadžment u Zaječaru – Megatrend Univerziteta u Beogradu i po završetku studija stiče zvanje – diplomirani ekonomista.

U Policijskoj upravi u Zaječaru od zasnivanja radnog odnosa obavljao je lepezu policijskih poslova, počev od policijskog službenika do oficira policije, na kojem i danas radi u činu majora policije.

Ninoslav Jovanović ima četiri publikovane knjige od kojih je prva zbirka pesama pod nazivom „Ko smo” u kojoj se nalaze pesme koje kod čitalaca izazivaju neku dozu stimulansa za jačanje sopstvene volje, optimizma, pozitivnih misli, uokvireno moralnim kodeksom i ljubavlju prema Stvoritelju.

Druga knjiga, koja je publikovana 2014. godine je, kako autor voli da kaže i da se našali: „Lek protiv depresije…” iliti praktikum za uspešan i srećan život, a nosi naziv „U 10 koraka do uspeha i sreće”. Ova knjiga je plod višedecenijskog rada i istraživanja autora na temu „spoznaja samoga sebe i sveta koji nas okružuje“ u kojoj autor iznosi svoje lične stavove, viđenja, mišljenja i daje odgovore iz svog ugla, na mnoga pitanja na koja je čovečanstvo sa manje ili više uspeha vekovima unazad tražilo odgovor, poput: „Ko smo?”, „Odakle dolazimo?”, „Da li možemo biti ujedno uspešni i srećni?”, „Šta je istina i gde je pronaći?”, „Koji to zakoni sem opšte poznatih još vladaju u kosmosu, odnosno na zemlji?” i slično.

Treća knjiga je zbirka misli, izreka i citata pod nazivom „Komad neba na zemlji”, prevedena na engleski jezik, publikovana 2016. godine. I poslednja četvrta, izdata 2018. godine, pod nazivom „Trougao duše”, koja se može smatrati nastavkom prethodne, takođe je prevedena na engleski jezik.

Ninoslav Jovanović je počasni član Udruženja književnika „Stojan Živadinović” iz Sokobanje.

Na polju slikarstva iza sebe ima priređene četiri samostalne izložbe slika i učestvovao je na tri grupne izložbe:

  1. Radul-begov konak – Narodni muzej u Zaječaru, izložba slika „Kriv sam” – samostalna izložba;
  2. „Centar za kulturu Knjaževac”, izložba slika „Dijalog sa samim sobom” – samostalna izložba;
  3. Foaje hotela „Moravica” Sokobanja, izložba slika „U susret sebi” – samostalna izložba;
  4. Zavičajni muzej Knjaževac, grupna izložba slika pod nazivom „Dan ljubavi i vina” – grupna izložba;
  5. Klub kulture – Narodno pozorište Timočke Krajine „ Zoran Radmilović” u Zaječaru, izložba slika „Monmartr u Zaječaru” – samostalna izložba;
  6. Zavičajni muzej Knjaževac, grupna izložba slika pod nazivom „Dan ljubavi i vina” – grupna izložba;
  7. Zavičajni muzej Knjaževac, grupna izložba slika pod nazivom „Dan ljubavi i vina” – grupna izložba.

Prethodni članci