Jubilarni 50. „Hajduk Veljkovi dani“ u Lenovcu 20. avgusta

50. "Hajduk Veljkovi dani" u Lenovcu

U zaječarskom selu Lenovac biće organizovana tradicionalna manifestacija „Hajduk Veljkovi dani“, u subotu 20. avgusta 2022.

Ova manifestacija organizuje se u rodnom mestu Hajduk Veljka, po kome manifestacija nosi naziv.

U okviru manifesatcije biće organizovano rvanje u pojas, bacanje kamena s ramena, nadvlačenje štapa, skok u dalj iz mesta i bacanje potkovice.

Najbolja tri takmičara očekuju i vredne nagrade, a harambaša, štitonoša i bećar, osim pehara i diplome, dobiće i novčane nagrade u iznosu od 10 hiljada, 5 hiljada i 2 hiljade dinara. Takođe, biće organizovano i takmičenje u nadvlačenju konopca.

Kotizacije nema, a svi zainteresovani takmičari prijavljuju se od 11:00 do 12:00 sati u porti lenovačke crkve, gde će uz blagoslov vladike Ilariona i razumevanje Timočke eparhije biti održan sportski deo manifestacije „Hajduk Veljkovi dani“.

Početak sportskih takmičenja je u 13:00 sati, a defile učesnika predviđen je za 16:30. Početak kulturno-umetničkog programa je u 17:00 sati. Takođe, biće izabrana i Hajdučka lepotica.

Ranije tog dana, biće položeni venci na spomenik Hajduk Veljku u Zaječaru i na spomen ploču Hajduk Veljku u Lenovcu, a biće održana i liturgija u hramu Svetog Nikolaja u Lenovcu.

Organizator sportsko-rekreativnog dela programa je Sportski savez grada Zaječara, a pokrovitelj Grad Zaječar. Organizator umetničkog dela programa je Ustanova NPTK CK „Zoran Radmilović“ Zaječar, sa Mesnom zajednicom Lenovac, uz pokroviteljstvo Grada Zaječara.

Prethodni članci