Kamp mladih „Young Čejndžeri“ u Knjaževcu

Kamp mladih „Young Čejndžeri“ u Knjaževcu

Kamp za mlade u Knjaževcu, pod nazivom „Young Čejndžeri“, biće održan u periodu od 15. do 19. avgusta 2022. za mlade iz Borskog i Zaječarskog okruga.

Ovo je drugi po redu kamp u seriji letnjih kampova za mlade iz ruralnih sredina koje organizuje projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji’’.

Cilj kampa je da, u saradnji sa civilnim sektorom, osnaži i motiviše mlade da se aktivno uključe u oblikovanje života i razvijanju ideja za kvalitetniji život u svojim zajednicama, pod sloganom „Na mladima selo ostaje“.

Za najinovativnije ideje mladih predviđena su i finansijska sredstva koja će im pomoći da ih sprovedu u praksi. Osim ovog, do kraja septembra biće održana još tri kampa koji će okupiti mlade Pčinjskog, Jablaničkog, Braničevskog, Podunavskog i Zapadnobačkog okruga, a prvi kamp održan je na Divčibarama od 8. do 12. avgusta za mlade iz Kolubarskog okruga.

Projekat „Perspektive za mlade u ruralnim sredinama u Srbiji“ ima za cilj da unapredi ekonomske, socijalne i kulturne mogućnosti mladih sa rurala, vodeći se principom– ništa za mlade bez mladih tj. mladi za mlade.

Projekat, u okviru Nemačke razvojne saradnje, sprovodi GIZ u partnerstvu sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije.

Prethodni članci