Knjaževac: Potpisan Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu “Tokio 2020“. Knjaževac je prva opština u Srbiji koja se priključila olimpijskom timu. Opština Knjaževac stipendiraće pripreme za Olimpijadu u Tokiju  kajakaše Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosilaca zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju, kao i evropskog šampiona u džudou, Aleksandra Kukolja.

“Mi pravimo koridore, sportske. Postoje ovi koridori, koji su bitni, ali sportski su vrlo važni“ rekao je Maljković.

Božiradu Maljkoviću predstavljen je i projekat izgradnje Centra za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala kod dece, koji Sportski savez realizuje sredstvima Evropske unije.
Olimpijski komitet Srbije organizovaće na proleće Olimpijski čas u Knjaževcu, posvećen deci, koja će kroz brojne interaktivne radionice, na gradskom trgu, u društvu sa sportistima i stručnjacima, promovisati duh fer pleja, sportsku i takmičarsku kulturu kao temeljne vrednosti olimpizma.

„Svi se radujemo uspesima naših sportista, ali imamo obavezu da damo neki doprinos da se dođe do tih uspeha“ kazao je Đokić

 

Prethodni članci

Leave a Comment