Koje usluge pruža Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Gamzigrad“

Zavod za rehabilitaciju osnovan je 1978. godine. Godine 2006. RH centar u Gamzigradskoj banji, Statutom je preimenovan u Specijalnu bolnicu za rehabilitaciju. Kao što samo ime kaže, ovo je mesto gde se možete oporaviti, odnosno gde će biti izvršena rehabilitacija nakon bolesti, a radi povratka normalnoj svakodnevnici. Takođe, posebno treba obratiti pažnju i na preventivnu rehabilitaciju. Koji sve razlozi dovode ljude do Gamzigradske banje i na koji način, pojasnio je direktor, doktor Rade Kostić.

Centar za rehabilitaciju u Gamzigradskoj banji pokriva četiri indikaciona polja od šest, jedino ne pokriva bolesti disajnih puteva i endokrinološke bolesti.
Ukoliko želite da se opustite, a samim tim i preventivnim merama osigurate vaše zdravlje, možete koristiti usluge komercijalnog dela programa koje pruža Specijalna bolnica za rehabilitaciju
“Gamzigrad”. Preventivno i rekreativno po pristupačnim cenama možete korisiti bazene sa termomineralnom vodom, razne masaže, teretanu, stoni tenis, restoran, a u planu je i izgradnja saune, rekao je za Tempo Naxi radio Doktor Rade Kostić

Sve usluge možete koristiti svakog dana od 15 časova, do 21:30h, a moguće je obezbediti i mesečnu kartu.
Takođe, na raspolaganju je i hiperbarična komora. Hiperbarična medicina se zasniva na jednom leku: čistom kiseoniku koji se udiše pod pritiskom većim od atmosferskog, u specijalnim uređajima. Jednu takvu KOMORU možete koristiti i u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju “Gamzigrad“ bilo po uputu lekara, odnosno komisije, ili komercijalno po privatnoj uplati. Svrhu primene hiperbarične komore pojasnio nam je doktor Rade Kostić, direktor Specijalne bolnice za rehabilitaciju „Gamzigrad“.

Osim Specijalne bolnice za rehabilitaciju Gamzigrad koja ima dve jednomesne komore, Ustanove koje poseduju hiperbarične komore su Zemunska bolnica sa tri jednomesne komore. Mogućnost primene višemesnih komora pružaju zdravstvene ustanove na Banjici i od pre godinu dana u Vrnjačkoj Banji, kao i Institut za fiziologiju.

Prethodni članci

Leave a Comment